ABstractie(s) attracties.

Het is menens! Voor je het weet ben ik onderweg met de Rostoeltaxi naar het Noord West Ziekenhuis, locatie Alkmaar om mijn opwachting te gaan maken bij radiologie en vervolgens een consult bij de chirurg die het genoegen heeft gehad om mij van mijn gamma nail te verlossen om vervolgens iets te gaan doen met platen om mij daarna te trakteren op zes weken bed/stoel activiteiten. Waar ik me dan ook keurig aan gehouden heb, mijn spieren zich mogelijk zijn gaan verkorten, de pijn bij vlagen zich voordeed en mij heb laten verwennen door steeds een beroep te gaan doen op de zorgverleners die mij met raad en daad terzijde hebben gestaan. En waarbij de een veronderstelde dat ik wel zelfstandig naar het toilet kon gaan, mijn eigen billen af te vegen en de ander mij aan alle kanten (dat wil zeggen voornamelijk mijn achterkant) ter wille is geweest.

En ik ook nog eens versteld sta van het feit dat wikswegen zich de laatste dagen kenmerkt door het feit dat ik direct van mijn wegen gebruik kan maken. Maar… ik toch een beetje hufterig ben want voor hetzelfde moment word ik geconfronteerd dat er weer sprake is van een onveilige verbinding en ik alsnog de hangende gordijnen in ga klimmen. Gelijk een kat bij wijze van spreken niet veel meer heeft te doen dan in die gordijnen te klimmen en niet beter weet dan een aap te imiteren. Toch was apenkooien ooit mijn favoriet tijdens de gymlessen, de stormbaan in het leger mij ook de nodige overwinningen heeft opgeleverd en ik mij vandaag (8 oktober, Alkmaar viert zijn aangepast ontzet, dat wil zeggen geen grote middagoptocht, geen zuurkoolmaaltijd met de worsten van Jeroen de Vries die ooit de zaak van Biskanter heeft overgenomen), geen drank dat mij door het keelgat spoelt, laat staan dat ik mij verre van dat op een andere locatie bevind en dat Jan en Mieke mij gisteren hebben getrakteerd op een viertal bieren die, op een ander moment alsnog ontkroond zullen gaan worden.

Want dat alcohol zich hier zou kunnen voordoen, ook dat is niet toegestaan. Voor je het weet tref je een verzameling dronkenlappen aan die uit hun rolstoel proberen te vluchten, alsnog onderuit gaan om vervolgens wederom met een ambulance op de Spoed Eisende Hulp post terecht gaan komen.

Neen, een drama wordt op voorhand uitgesloten en de beelden die ik op vrijdag voor de maandag in petto heb, zijn de restanten van de douw die zich vanochtend in de mist hebben voorgedaan.

geen rontgenfoto maar iets dat daarop lijkt.
n’ een (neen 4! uitje(s)

Of zou het niet beter dauw kunnen zijn en dat andere douwen voor duwen staat…?!