Alleen met woorden (II)

Er zijn van die dagen dat ik meer kan velen, na gisteren een dag van minimaliseren, vandaag een dag waarop ik wederom van ‘alles’ mag. Dat wil zeggen dat de overige nietjes zijn verdwenen, dat het buiten wit kleurt, dat het weerbericht aangeeft dat het een graad of een zal zijn en dat de meteorologische winter ervoor zorgt dat niet alleen de herfst verdwenen is door een seizoen gerelateerde lock-down, maar ook dat wat tot de geneugten des levens had kunnen behoren, bepaald niet naar behoren is verlopen.

Kwakkelen staat ons momenteel te wachten en als dit de voorbode is van de gesluierde feestdagen, het licht en alles wat daaraan gekoppeld zou kunnen worden, kan het niet anders dan dat ik wederom de trap van de juiste kant heb beklommen, dit keer beperkt door het draadje dat mij aan de pomp verbindt, en dat het absoluut geen betoog behoeft dan dat er sprake is van een beperkt vooruitgang, waar Bruno met zijn reactie op die beer eigenlijk de vinger op de stijve plek heeft weten te leggen. Het voelt zonder nietjes toch wat loodzwaar in mijn bovenbeen, en wanneer ik wat loop te wiebelen om te kijken hoe ik mijn voeten zet, dan is het wel goed dat ik als kruk een tweetal krukken tot mijn beschikking heb…


En wanneer een bot tegen een spier aanschurkt, een pijnsensatie even van zich doet spreken, ik mijn tanden op elkaar klem om die pijn te verbijten, is het geenszins mijn bedoeling om deze klaagzang als een lied naar voren te brengen, singer noch een songwriter is aan mij verloren gegaan. En wanneer ik hier aan tafel lekker weer aan het schrijven ben, komt gelijktijdig een oude herinnering naar boven te weten mijn verblijf in die Revalidatie kliniek in Oudorp. Waar ik langdurig werd getrakteerd op de geluiden van bouwactiviteiten en geloof het of niet, ook in het NoordWestZiekenhuis in Den Helder wordt zowaar gewerkt aan…


Geen idee welke afdeling dit betreft maar het boren kent eenzelfde geluid als in Oudorp, het enige wat ontbreekt is het fenomeen van Een, Twee, Hup, een, twee, hup en daar waar toen kabels gedurende twee dagen werden getrokken is het hier de vraag of ze in staat zijn om de warmwatertoevoer van een hogere temperatuur te kunnen gaan voorzien, edoch een lauwe douche is nog altijd beter dan een kouwe douche.


En zo heb ik dan toch weer wat te zeiken, zit ik simpel in een stoel en maak mij op om…