ALOUIS of 1.000.000.000.000

De ziekte van Pick en de ziekte van Alzheimer. Preseniel als dementie, maar dat werd ruim vijftig jaar geleden gedoseerd. In Santpoort nota bene, waar ook de restanten van Dementia Paralytica ( het laatste stadium van een onbehandelde Luesinfectie (geslachtsziekte dus) hoogtij vierden wanneer ene heer op Wieringenland A zijn bekende lied naar voren bracht: ‘Hup falderiere, hupfaldera, de Meester Broeder speelt harmonica, mag ik een sigaretje…?!’ Hetgeen mij brengt op het volgende schrijfsel, wat in de huidige tijd als je kijkt naar het aantal nullen dat in dit werkje naar voren komt, garant staat voor de hoeveelheid geld waar vandaag de dag mee gesmeten wordt: 1.000.000.000.000 en dan mag je zelf weten of dit de potten van de pensioenfondsen zijn dan dat dit het kapitaal is dat in Frankfurt door papieren wordt gewaarborgd…


ALOUIS. ALZHEIMER? Al die prikkels in mijn hoofd / vechten, om een plaatsje; / al die cellen in mijn hoofd / raken steeds meer gevuld; / als / al die cellen in mijn hoofd / gevuld zijn met die prikkels / vergeet ik wat er voor mij ligt / en noemt men mij // dement. // Ik weet echter beter: / mijn 1000. 000. 000.000 / gevuld, / ik hoef niet meer // zo nodig!