Anderhalve (1 1/2) ZOOL

In hoeverre kunnen mensen op dit moment hun eieren kwijt?! Bij de Lidl geen chocolade eitje meer te vinden, geen stoepkrijt meer voorhanden, een enkeling met een masker voor en wachten tot iemand anders zijn winkelwagentje weer aan een volgende wachtende doet toekomen. Toch zijn opvallend veel schappen bij de Lidl leeg. Maar heb ik wel wat ijsjes weten te scoren, want je weet maar nooit wanneer het weer weer omslaat.


En onderwijl vallen Amusementsbedrijven om, is er geen Event meer te beleven, zitten velen met hun handen in een verwarde haardos, valt er geen permanent meer te maken om over een Coupe Soleil maar te zwijgen, laat staan dat wassen en watergolven uit handen wordt gegeven. Handen wassen, tanden poetsen kan wel wat minder, het watergebruik neemt allengs toe en ik maak me klaar om nog maar weer van de erwtensoep te gaan genieten. Probeer de tijd te rekken, met weinig anders in het verschiet.
Alhoewel, dat is niet helemaal de waarheid, maar wat is momenteel de waarheid omtrent alles wat er staat te gebeuren dan wel gaat plaatsvinden. Roeien met riemen van een (1) man kan, met twee wordt het alweer wat discutabel en met drie heb je een boot nodig van minimaal 6 meter. En dat is dan weer lastig om de lelies te ontlopen, die juist nu hun best doen om met het kopje boven water te blijven.

Of die geit die wat verlaten, naar de schapen kijkt die veel verderop blaten. Lammetjes die springen in de wei en de bokjes die vroegtijdig het leven laten. Want lamsvlees is gewild en op wild kan niet geschoten worden.

Zo is de dag vandaag geenszins een Goede Vrijdag, laat staan dat de voorbereidingen voor een feestelijk Paasgebeuren door de afstand tussen de een en de ander de gourmetschotel wat langer laat duren en er meerdere stellen van elkaar gescheiden op elkaar zullen moeten wachten.


Want die afstand in de kamer, waar stroken aangeven op de vaste vloerbedekking wat die anderhalve zool op die anderhalve meter afstand doet…