KRAISES?! WOT KRAISIS?

Kraises?! (Crisis?) Wot kraisis?! (What crisis?) En de stenen vallen om. (And the walls are tumbling down.) Een goed verstaander heeft immers aan een half woord genoeg. Om over hele woorden maar te zwijgen.
Witte Donderdag. Tijd voor een voetwassing, nadat de oren gewassen zijn. Ook na 28 april zal de sociale afstand de norm zijn en waarschijnlijk nog een hele tijd de norm blijven, zit ene Hoekstra nog een tijdje te kniezen omdat de pasta uit een ver land in Zuid Europa hem nog steeds niet onberoerd laat.Granaatappelen hebben hun naam niet mee en wanneer die appelen met peren worden vergeleken, dan ben je op voorhand de pisang. Om maar weer eens uit een school te klappen.


De kunstenaars Rob Komen en Kees Oosterbaan die in het verleden banen hadden in het Bijzonder Lager Onderwijs (BLO uit het verleden) hebben de koppen bij elkaar gestoken en daar is een volgend project uit ontstaan: VIRUSGEDROCHTEN. En die gaan op termijn naar een museum het MONSTERLIJK MUSEUM, dan gehuisvest in de Centrale Bibliotheek in Alkmaar. Althans, dat zijn de plannen, want… je weet nooit hoe het met de monsterlijke museum plannen afloopt.


Kijk naar de Victoriebrug in Alkmaar. de Leeghwaterbrug in wederom Alkmaar, de Kippenbrug in Oudorp en voor je het weet sta je met je voeten in het water, een eend houdt dit keer zijn snater en voor je het goed en wel beseft, ben je een aantal jaren later. Wanneer de kraises voorbij is, je meer overlevenden hebt dan dat er overleden zijn en wanneer van de verenigingen er meer leden dan overleden worden geteld, kan in principe de uiteindeLIJKe balans worden opgemaakt. Tweeduizend leden en 1100 over leden.

Een kwestie van een spatie en met die spatie ga ik vandaag aan de loop te weten het volgende:


Virusgedrochten van kinderen naar Monsterlijk Museum
Alkmaar Een monsterlijke voetbal kop met schoenen, een groen kleifiguurtje met grote ogen en een melkpakmonster; de virusgedrochten stromen dagelijks binnen bij de Alkmaarse kunstenaars Rob
Ko(OO)men en Kees (OO)sterbaan. En die extra O’s zijn uitsluitend bedoeld om grOOte OOgen OOpen te kunnen zetten.
En als je meer wilt weten en ontdekken wat dit project tot nu toe heeft opgeleverd: www.hetvirusgedrocht.nl wijdt je in in dat wat straks weer komen gaat:


Andere tijden onder andere omstandigheden (mag ik en velen met mij HOPEN!)

Ps. kom hier straks nog even op terug… bij deze dus!