AVONT uur

HET kan haast niet anders dan dat HET erom vraagt om nogmaals in de herhaling te vallen, dus ook vandaag speelt HET nog even een glansrol, hoewel… Want dat er weinig te beleven valt dat is HET huidige normaal, maar wanneer ik naar de Klompenhoeve rijd en denk dat de vlakten richting Egmond wel witter dan wit zullen uitvallen, ben ik verbaasd dat tussen dat wit er geregeld andere kleuren te ontdekken zijn.
Wat te denken van geel, wat verdwaald bruin, wat groen dat weigert zich over te geven aan dat poedersuiker dat als een Sneeuwster (een traktatie!) over de weilanden is gedrapeerd en dan te bedenken dat mij nog een avontuur te wachten staat. Dus wat beelden die ogenschijnlijk doen denken aan de voorspelbaarheid van al die andere ‘plaatjes’ waarbij ik me bewust ben van het feit dat ik deze omschrijf als plaatjes. Want beelden blijven HET! Niet dat ik wild ben op dit seizoen koukleum als ik ben, maar omdat ik toch met de auto onderweg was, maar even geprobeerd om ook wat foto’s te maken van HAL 25 en toen…


Stond geparkeerd op het niet direct zichtbare fietspad, werd geattendeerd op het feit dat dit niet was toegestaan en besloot even verder een parkeerplaats te gaan zoeken tot…
de voorbanden in de sneeuw kwamen te slippen, winterbanden er niet onder zitten en de banden geen grip meer kregen op de beijsde sneeuw en niet veel meer hadden te doen dan stomweg rond te blijven draaien, ik de toegang belemmerde en geen idee had hoe nu verder te gaan.

Maar… er stond ook een andere auto op dat terrein en de dame die daaruit stapte was niet alleen kordaat maar ook heel inventief. En haar inventiviteit bleek toen zij met een tweetal planken een poging ondernam om deze onder de wielen te manoeuvreren, waarbij de wielen een ander scenario in petto had. Die deden er alles aan om geen millimeter van hun plek te gaan en toen ik in de twee een volgende poging ondernam, het mocht niet baten. Tot weer een ander moment waarop een tweede ‘hulpverlener’ te hulp schoot en zij met vereende krachten alsnog die onwillige ‘koe’ gezien de hoeveelheid BTW die momenteel gevraagd wordt alsnog aan het melken kregen.


En ik uiteindelijk toch met de nodige plaatjes huiswaarts kon keren!