Back to the past

Maar ook de toekomst zal op termijn geschiedenis gaan schrijven. Dat gevoel bekruipt me wanneer ik me onderdompel in Kaeskoppenstad. Verleden, heden en toekomst als een mix van dingen. Waarbij die dingen zich niet direct laten benoemen, hooguit wanneer een gek probeert de aandacht op zich te vestigen, de dronkaard er als een liederlijke zatlap zijn roes probeert uit te slapen, kinderen meedoen met een goochelaar die in staat is om drie touwtjes aaneen te rijgen, het Alkmaarse goud zeskantig wordt gemaakt en dat dit proces waarschijnlijk wel drie jaar gaat duren, er in een theekoepel achterkamertjes politiek wordt bedreven, de sekreten zich niet mogen verheugen op publiek wat van die gelegenheid gebruik had kunnen maken, de vis wederom duur wordt betaald (19,50 euro voor een pondje vers gerookte paling), kaassoep voor een euro in de aanbieding is, het Kaesino zich mag verheugen een enkele goklustige, en waar de menselijke fuitmachine nog weleens voor een tweede kans wordt gebruikt.

De teleurstelling groot is, wanneer wel twee sinaasappels blijven staan, maar dat die banaan roet in het spel gooit. Waar monniken in hun geleende pij voorgaan in gebed, en waar Jan Roobeek zijn best doet om mensen te verleiden om met dat Alkmaarse Goud een bepaalde toekomst voor dit initiatief te gaan garanderen.

En waar ik Geep wederom op mijn magische wonderdoos weet vast te leggen. Ik anderen attendeer op het feit dat wikswegen wordt omgezet in Wikpijper.nl, het nu zover is dat de eerste juni zich kenmerkt door een zonovergoten dag, het biertje wel smaakte en de prijs enigszins in verhouding was, dat boekhandel Feijn op termijn de deuren gaat sluiten, dat slechts de boekhandel van der Meulen overblijft en waar Bruna’s verdwijnen, Stumpel als tegenhanger gaat fungeren.

Verleden, heden en toekomst, een cocktail van omstandigheden, een rietje van verantwoord materiaal (bamboe), een parapluutje ter versiering en lijnB dewelke ook morgen geopend is. Komt dat zien, laaf je aan die zaken die ervoor zorgen dat de ketens die allemaal omvallen overeind blijven en schroom niet om dat mickey mouse geld te laten rollen…