bananus

Prietpraat. Nietszeggendheid bedolven onder een deken van veelzeggendheid. Waardoor de wereld wordt omlijst met woorden, waar eigenlijk geen staat op te maken valt. Want wat schiet je op als een ander zegt het een dan wel het ander met je te willen delen, wanneer er sprake is van een slecht nieuws gesprek en er allerlei toeters en bellen aan worden gehangen om de pijn enigszins te gaan verlichten? Of wanneer de woorden ‘zeg maar’ in een pleidooi naar voren komen terwijl er sprake is van een omschrijving die er alleszins niet om liegt? Ook ‘ik bedoel maar’ doet het goed en wanneer toeval niet bestaat is een samenloop van omstandigheden een andere omschrijving van het geheel wat duidelijker te gaan maken. Het moet immers zo zijn , want anders was het geheel anders gaan lopen.


Maar… even heel eerlijk, ik herken me niet in dat beeld! En met alle respect, ik kan niet anders zeggen dan dat dit niet mijn probleem is, laat staan dat ik hier een goed gevoel bij heb. Verder wil ik me niet in dit dispuut mengen, houd ik liever mijn kaarten voor mij en ben ik niet van plan om de Zwarte Piet tot mij te nemen. En wanneer ik plannen heb om mijn vraag te parkeren, vraag ik niet aan jou om daar dan maar gebruik van te gaan maken! Ik bedoel maar, maar wat ik nu precies bedoel is ook voor mij de vraag! Prietpraat dus vandaag, omdat morgen er weer een regeringsverklaring zal gaan komen. Waarbij Hugo zich wederom aan de volke zal proberen zich verstaanbaar te maken, een goed luisteraar aan een half woord genoegezal hebben en dat de vragen die zich zullen voordoen wederom door Mark worden gecoupeerd, dan wel dat daar op dit moment geen zicht op is en dat de cijfers nog steeds zodanig zijn dat van een verruiming van de huidige situatie absoluut geen sprake kan zijn, ik bedoel maar dat je mij niet hebt horen zeggen dat de lockdown in principe niet verlengd zou kunnen gaan worden en dat, wanneer ik heel eerlijk ben, ik naar mijn idee niets heb gemist!

Neen, dan liever een quote die ook nergens op slaat maar mogelijk de gemoederen wel kan gaan verhitten, waarbij ik Freek de Jonge als volgt citeer door: ‘Janus haal die bananus uit je anus en stop hem in je oor’, ik hooguit de kans loop alsnog de plank mis te slaan!