Beidt de tijd!

Biedt Uw Tijd en Duur Uw Uur. Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen. Wanneer Vadertje Tijd de Tijd neemt, zijn het hooguit wat nanosecondes die de seconde wijzer van de leg brengen. Wanneer je bereidt bent om met de kippen op stok te gaan, kan het niet anders dan dat morgen de Rooie Haan van zich laat horen. En wanneer een Heer van Stand laat weten dat ene Tom Poes geacht wordt om een list te verzinnen, kom ik terecht op het pad dat Maarten Toonder in de loop der tijd op een onvolprezen wijze naar voren heeft gebracht. En wanneer een bepaald genootschap zich genoodzaakt voelt om zich omtrent de erfenis van hun (groot) vader te bekommeren, kan het niet anders dan dat de naam van een ander Heerschap naar voren komt. Ene Carlo, die zich genoodzaakt heeft geacht om met de verschillende rechten in zijn hand, deze met hand en tand te gaan bestendigen.

Hetgeen niet wegneemt dat wanneer een klok met de afbeelding van een bijzonder Heer zich op mijn pad voordoet, ik niet te beroerd ben om mijn heft in eigen hand te nemen, ervoor waak om de seconden een voorsprong te gunnen maat stilsta bij het feit dat juist die secondewijzer het dit keer af laat weten. En ook dat heeft wel wat, het geeft nu eenmaal aan dat ook de tijd zich niet altijd houdt aan de voorgeschreven en veronderstelde omwentelingen. Eigenlijk is het simpelweg een klok met een beperking en ook dat is niet meer van toepassing gegeven het feit dat er nu meer op de mogelijkheden wordt gewezen.

Waardoor dit bericht ogenschijnlijk wat uit de lucht is gegrepen, dat neemt niet weg dat juist door deze mogelijkheid de beperking wordt opgeheven. Want… niets is volmaakt en mocht dit wel zo zijn, had dit bericht het levenslicht mogelijk niet kunnen aanschouwen, gelijk de mens altijd maar op zoek is naar de Heilige Graal, de Ark zich niet laat vinden en de mens met grote regelmaat met een mond vol tanden komt te staan. En dat, dat is niet alleen een nadere duiding van het feit dat ook ik feilbaar ben en van die mogelijkheid gebruik maak om mijn beperking voor dit moment even op te heffen.

Zo simpel is dit bericht en de wetenschap dat dit bericht ook nog eens te duiden valt…