Bericht van een kip

Nog een wonder. Ken je die van die kip die over de soep heen vloog? De kippensoep ging aan hem voorbij, hoewel het een vraag is of deze kip mogelijk binair zou kunen zijn geweest. Want in de huidige tijd dien je op je woorden te passen. Frans Pointl was de naamgever en ook in zijn boek doet hij uitgebreid verhaal over de wijze waarop hij aan zijn maatijden kwam. Ergens op de Nieuwe Zijds Voorburgwal was een eetgelegenheid die mensen met een smalle portemonnee gezonde maaltijden bood.

En waar momenteel voedselbanken in een behoefte voorzien, laat ook de overheid van zich horen. Door schoolontbijten te gaan verzorgen en vrijwilligers in staat stelt om de broodjes te gaan smeren. Heb je niet eens twee beren voor nodig. En onderwijl ploetert het kabinet maar voort. Een eerste bijeenkomst was niet voldoende en voor de donderdag staat een tweede ontmoeting op het programma. Ik las een artikel waarin D’66 de D hebben ingeleverd voor een ander woord. Van democraten is geen sprake meer, de huidige D staat voor Drammers. Want Drammers waren in het verleden lieden die er alles aan gelegen was om hun zin door te drijven. En of we daardoor wijzer zijn geworden ook dat blijft een vraag.

De laatste dag van maart, met 1 april in het vooruitzicht. Benieuwd wat voor vornemens nu weer naar voren komen. Dat Alfa zijn Briel verloor is een gegeven, dat een kikker in je bil bijt blijft een grap en waar de vooruitzichten op termijn door middel van BBB het er Beter voor komt te staan, ook dat is een vraag die zich niet direct laat beantwoorden.
Geen drank in het spel dus de mogelijkheid dat de wijsheid in de kan verdwijnt…

Ook dat is op voorhand uitgesloten!