Wonderen zijn het!

Het is een wonder boven wonder, dat die beren zich verstonden. Met die apen ra, ra, ra, stond erbij en ik sloot mijn ogen. Bij wijze van spreken dan. Want dat die apen verbleven in een toekomstige bananenrepubliek, dat hadden zij op voorhand niet kunnen bevroeden. Voor zover apen iets bevroeden. Het platteland van Nederland komt geleidelijk aan tot bezinning. Want we gaan ervoor, dat wil zeggen BBBeter.

Maar of dit ook tot het Kabinet is door gedrongen, ook dat valt nog te bezien. Wat Rutte en Co dinsdagavond hebben laten passeren, haalt het niet op de wijze waarop Fransen demonstreren. Van 62 naar 64 jaar om met pensioen te gaan, heeft Nederland daar alweer een voorschot opgenomen. Het voorheen heilige getal van 65 is in de loop der jaren al opgeschroefd naar 67 en nog een aantal maanden. Niet om de werkenden op een bepaalde manier tot doorwerken te dwingen, maar meer omdat de levensstandaard en navenant de levensverwachting in de loop der tijd gaat toenemen. En op welke manier kun je de staatskas beter spekken dan door wat langer door te blijven werken.

Loonbelasting is nu eenmaal een standaard en waar Vadertje Drees uit de Canon van Nederland is verdwenen, heeft Marga die plaats van hem ingenomen. Waardoor zelfs dat Canon aan verandering onderhevig is. Een vorm van emancipatie die zich op vele fronten voltrekt. Dat vrouwen full time gaan werken, dat mannen meer een pas op de plaats dienen te gaan maken en dat een huishouden gezamenlijk gedeeld dient te gaan worden. Om maar eens de verandering in een paar woorden samen te gaan vatten. Hoewel van een samenvatten bepaald geen sprake kan zijn. En zo blijven we nog steeds beren op ons pad naar de toekomst zien, blijven die apen op de apenheul aan het ravotten en zal Gibraltar er alles aan doen om daar die Apen te blijven koesteren.

Want zodra de laatste aap daar is verdwenen, zal ook het Verenigd Koninkrijk de gemoederen daar bezig blijven houden. En gaat Schotland ervoor om zich af te gaan scheiden, met een Moslim als premier.

Wonderen zijn het en wederom blijkt dat de wonderen nog steeds niet de wereld uit zijn!