BEWEGEN vlgs KUUB

Het hindert mij geenszins, maar het irriteert me wel. Een bericht van een pakjesbezorgdient die aankondigt dat vanmiddag een pakket geleverd gaat worden en desondanks wordt het stomweg voorbij het klokje van zeven uur voor de mogelijke bezorger in staat is om te komen leveren. Gelukkig gaat het niet om een wezenlijke levensbehoefte nu de winkels weer open mogen, de avondklok naar de schroothoop is gebracht en de zorgen van de mogelijke bewindvoerders mogelijk toch wel voor een adrenalInestoot hebben gezorgd, dat de Ferd natuurlijk weer van zich laat horen en dat de leeuw die altijd wel een hemd aan had nu toch open en bloot in zijn hemd is komen te staan.
Dat Hup Holland Hup met een huppelkutje dan wel een truttenschudder (DAF) de Koning erin heeft geluisd, dat zijn Koninklijke dochter naast hem mocht plaatsnemen en dat Eindhoven op deze manier toch weer geschiedenis heeft geschreven. En dat er voor vandaag nog het een en ander op het programma komt te staan, dat is alweer verleden doordat de tijd zich nergens iets van aantrekt. En dat ik zowaar ergens onderweg wat inspiratie vond om een gedicht te schrijven voor een aanstaand festival, hoewel een grote mate van rijmdrang daar in terug te lezen valt, want KUUB maakt zich op om met het thema bewegen aan de weg te gaan timmeren. En omdat ik toch al in een zekere gemoedstoestand verkeer, laat ik een tweetal strofen voor mijn gemak maar naar voren komen, te weten:


‘bewegen wordt een zegen voor hen die dit willen / luidkeels gejuich en eindeloos gillen / niet alleen de botten en spieren bewegen / ook de stembanden worden gesmeerd en begeven //

zich door het lied dat spontaan wordt gezongen / KUUB viert een feest opdat de geest / die uit de fles is gesprongen / zich eindeloos weet te repeteren // dat bewegen iets is, dat altijd valt te proberen!
En om even bij het begin van dit al stil te gaan staan:
Gaandeweg wordt het steeds meer / en meer en meer en op en neer / links uit de flank en rechts naar boven / vaak rechtuit dan weer even geloven dat //

en dan volgen er nog een handvol (vijf!) coupletten maar daar wil ik jullie dit keer niet mee opzadelen!