Bewust zijn

Het punt is dat niemand weet waar de verzaberde te vinden valt. Nooit van gehoord, dat durf ik eerlijk gezegd te betwijfelen. Het is dan ook een gezegde uit het verleden geljk ook de vierkante gatenboor ooit roemrucht is geweest in de bouw. Of dat iemand in opleiding voor de zorg erop uit werd gestuurd om een onlosmakelijk attribuut op een andere afdeling op te gaan halen en vervolgens door het hele ziekenhuis van het ene kastje naar de volgende muur werd gestuurd. Tijden waarin vermaak in de regel als leedvermaak kon worden omschreven. En waar leedvermaak werd aangetoond, hoefde dit keer geen vermakelijkheidsbelasting te worden geheven.

Vermakelijkheidsbelasting als een vorm om het volk dat iets van cultuur wenste te snuiven, alsnog met een toegangskaartje een volgende keer niet in het theater te zien verschijnen. Want cultuur is slechts voor een enkeling weggelegd en het klootjesvolk kan zich dit soort uitspattingen niet altijd meer veroorloven. Neem nu KaasPop. Een kaartje kost bijna 35 euro (34,99) en om ook nog naar een dancefestival te gaan (bijna 25 euro, 24,99) ben je goedkoper uit door beide evenementen te bezoeken voor slechts 49,99! Om dan te ontdekken dat de betreffende KaasPop niet eens de gelegenheid zal gaan bieden om op zoek te gaan naar die eerder aangegeven verzaberde.

Nog 14 dagen te gaan en dan is het 1 maart. Dat van die 29ste zorgt ervoor dat die ene dag extra dit jaar eens feestelijk in het zonnetje kan worden gezet en de mensen die van mij een kaart mochten ontvangen heb ik op voorhand genot toegewenst. En dat alles vandaag onder een bepaalde noemer van de hand van ene Peter Toonen: ‘De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.’

Bewust zijn. En wie is zich beter bewust van zijn zijn dan ik vandaag ten tonele voer…?!