stuiterbal DENNIS

Dennis raast als een stuiterbal over het land. Waarschijnlijk van de weeromstuit vergeten zijn dagelijkse portie ritalin in te nemen. Nu kan dat door de weersomstandigheden veroorzaakt zijn, de codes doen een beroep op het verstand van Dennis, maar deze gaat graag de uitdaging aan. Tenslotte is zijn leven al voorspelbaar genoeg. En wanneer Dennis anderen overlast kan gaan bezorgen, zal hij dit zeker niet nalaten.


Pluvius doet onder meer zijn best om plassen in meren te veranderen, de wind zorgt ervoor dat het water wordt opgestuwd, vrachtwagens begeven zich naar een volgend levensmiddelenbedrijf en de medewerkers weten niet veel meer te doen dan een shaggie- en voor de niet rokers duimen te gaan draaien. Typisch zo’n zondag waarbij het besluit om in bed rustig het weer af te wachten en die vergeten boodschap tot morgen uit te gaan stellen.


Of een maaltijd in elkaar te gaan draaien van de lessies van de afgelopen week. Wat rijst, een enkele vrucht, een blikje open te breken of wat oud brood alsnog in het tosti apparaat te doen, een eitje te bakken en voor de rest je onder te gaan dompelen in wat alcoholische versnaperingen, een chippie erbij en de beeldbuis te laten voor wat deze is.


Een groot zwart veld dat direct de ogen op zich gericht weet, wanneer op een knop wordt gedrukt en de kommer van de ander er alles aan doet om de eigen schade in ogenschouw te gaan nemen. Omgewaaide schuttingen zijn nog het minste, een gekantelde vrachtwagen leidt tot filevorming en de afgelastingen zijn niet van de lucht.

Althans, dat stel ik me voor een dag als vandaag voor. Xondag, je weet wel zo’n dag waarop je zou kunnen besluiten om naamgenoten te gaan verwelkomen: aan alle Dennis sen in dit land, geniet ervan wanneer je zo in de (on)gewenste belangstelling komt te staan!