Bij twijfel… KRIS!

8 Oktober: Alkmaar viert feest! Mijn zussie en mijn neefie zijn gisteravond geweest. Want mijn neefie is geslaagd. Heeft een HBO opleiding afgerond. Waarbij de weg die hij gevolgd heeft van de nodige drempels was voorzien, hij de lange weg heeft genoten van vmbo, naar mbo en uiteindelijk hbo. Hij mag zich nu bachelor noemen en iets voor dan wel achter zijn naam gaan toevoegen. Voorheen was dit aan anderen voorbehouden maar sinds de Engelse taal er alles aan doet om de Nederlandse taal van de eerste plaats te drukken, wordt het een strijd om nog wat ouderwets aandoende graden te benoemen.


En dan te bedenken dat… maar daar wil ik niet langer over nadenken. Kris is geslaagd, zijn ouders hebben altijd vertrouwen in zijn kwaliteiten gehad, waar hij zelf de nodige twijfels naar voren heeft gebracht. Of hij zo blij is van de bijgaande foto’s durf ik eerlijk gezegd te betwijfelen want ook twijfel was geregeld aan zijn zijde te vinden.

En wanneer de uitspraak ‘bij twijfel niet inhalen’ in het algemeen van toepassing is, heeft Kris bewezen dat juist bij zijn twijfel hij in staat is geweest om die twijfel bij zijn onderwijsproces om te zetten in ‘geen twijfel mogelijk!’