blik OPENER…

Macedoine de legumes staat op het etiket. En wanneer een groentemix van wortel, koolraap, sperziebonen, doperwtjes, groene kidneybonen en water en zout voor dit geheel garant staat, kan het haast niet anders dan dat deze mix zich uitstekend leent voor een maaltijd zonder grenzen.

Grensverleggend als het ware, ware het niet dat juist de grenzen aan mogelijkheden, steeds minder worden. Blijf zoveel mogelijk thuis, samenscholingen van hooguit twee personen, twee gasten per dag op bezoek, liever geen alcohol gebruiken waardoor de grenzen niet overschreden worden en wanneer liever naakt dan namaak op het programma komt te staan, hoed je voor apen in berenvellen, want voor je het weet is niet alleen de kogel dodelijk, maar sta je even stil bij het feit dat ook apen zich liever niet in gevangenschap bevinden. Wees waakzaam, voorkom te allen tijde dat er onverhoeds een overval kan gaan plaatsvinden, door de mondkapjes die overal opduiken.

Eigenlijk zou ik willen pleiten om die smeltkroes van culturen ook in te gaan blikken. En wanneer er behoefte ontstaat om op enig moment het blik te openen, er dan pas sprake kan zijn van een gezamenlijk belang dat ervoor kan zorgen dat…


Een utopie, dat realiseer ik mij terdege en wanneer dit bericht gelezen wordt spreek ik de wens uit dat zonder ingrepen van buitenaf een andersoortig bewustzijn ontstaat. Maar het is zoals Freek de Jonge in een van zijn shows jaren geleden naar voren bracht:

‘ik tel mijn idealen en raak er steeds meer kwijt…’