Even een terugblik naar gisteren: extra ingrepen!

Ooit was er sprake van HOOP. De Neerlands Hoop wel te verstaan. Niet alleen in Bange dagen, de tijd van de Koude Oorlog ligt ver achter ons en de verwachting dat een Nieuwe Koude Oorlog ons te wachten staat, is niet denkbeeldig. Grenzen die open waren sluiten zich, de gelederen hebben de neiging om zich ook te gaan sluiten en waar het virus welig rond tiert, zullen de interesses naar elders af gaan nemen en wordt de wereld die zo groot was, steeds maar weer kleiner. Daardoor zie je mensen niet alleen fysiek verzwakken, maar ook geestelijk krijgt menig brein een knauw. De ver van mijn bed show komt steeds dichterbij en de blijmoedigheid van Robert ten Brink die zijn verwachtingen naar het einde van het jaar ziet verhuizen, het All you need gevoel maakt kans om via het afvoerputje alsnog in het rioolwater terecht gaat komen, waardoor de sensoren die het virusgehalte constant meten, op hol dreigen te slaan. En wederom maakt Nederland zich op om kennis te gaan nemen wat de overheid voor ons in petto heeft.

Bibliotheken dicht, de museumjaarkaart vandaag binnen gekregen en ook deze musea zullen hun deuren wederom moeten sluiten. Maar fitnessen… dat kan doorgaan. Waarbij mensen de kans lopen om aldaar het virus onder de ledenen te krijgen. Gelijk mijn zwager heeft ervaren, terwijl een andere zwager door contact met een collega te hebben, ook als positief is getest. En dan komt het virus akelig dichtbij… Den Haag stelt dat… met de besmettingscijfers gaat het beter, maar de ziekenhuizen maken zich op voor… waardoor dit bericht direct aan de actualiteit kan worden gekoppeld.

‘Ik weet niet hoe het u vergaat, maar mijn bloeddruk stijgt met de dag…’ Woorden van Rutte en de extra maatregelen die hij afkondigt. ‘Minder bewegingen, minder samenkomsten, een verzwaringspakket voor het hele land!’ We zullen het volgende moeten doen: blijf zoveel mogelijk thuis, de maximale groepsgrootte gaat van vier naar twee, maximaal twee gasten thuis, voor specifieke regio’s en misschien kan daar sprake zijn van een avondklok… En dan spreekt de Jonge, waardoor ik het voor dit moment voor gezien houdt.

Gisteren verkiezingen en vandaag de verzwaringen en morgen…