Bovennemer

Een ondernemer had, voor hetzelfde geld, een bovennemer kunnen heten. Daar is echter geen sprake van wanneer de omschrijving van een ondernemer als volgt wordt omschreven: iets beginnen, aanpakken dan wel op zich nemen. Nu is het zo dat bovennemen totaal niet in een willekeurig woordenboek voorkomt, hooguit wanneer ik mij permitter om met dit woord aan de loop te gaan.

En dat doe ik wanneer ik een willekeurige ondernemer die zijn zaak deze maand opdoekt deze dag een rol laat spelen in het bericht waarbij de afloop op voorhand vast staat: Feijn! En dat Feijn zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd als een zaak waar de betere boeken ter beschikking staan, loopt het nu storm vanwege de grote kortingen die daar te halen zijn. Hetgeen mij wederom verleid heeft om toch nog wat boeken op de valreep aan te gaan schaffen. Wat te denken van een volgend boek omtrent Magritte en wat te denken van het gegeven dat vriend Kees mij wederom een verrassing wist te bereiden.

En Adriaan die zich omtrent dit werk heeft ontfermd om daar een lijstje omheen te maken en Michael niet veel meer had te doen dan af te rekenen. Echter niet eerder dan dat ik niet alleen van het toilet gebruik heb mogen maken, maar ook nog eens een bod heb gedaan op een van die vlaggen die er juist voor heeft gezorgd dat Feijn op de Laat zichtbaar werd gemaakt.

De retoriek van Magritte laat ik voor wat deze is, de lijst is dit keer het bewijs van de inspanning van Adriaan ook wel Arie genaamd en de collage die Kees heeft gemaakt krijgt op die manier het eerbetoon wat een simpele kaart teweeg heeft gebracht. Het heeft veel weg van een domino effect, waarbij de voorspelbaarheid zich voorspelbaar heeft voorgedaan.

Alhewel daar is niet direct sprake van: het heeft veel weg van die bekende samenloop, dat de dingen gaan zoals ze niet altijd bedoeld zijn en waarbij het effect van de verrassing een belangrijke rol blijft spelen. En dan die andere ondernemers: Frederiek en Bob, lijnB en de verrassing die zij naar voren brengen: noem het geen lampen maar meer iets in de richting van lichtende objecten en je wordt door van buiten naar binnen te gaan bijzonder warm ontvangen. Waardoor dit bericht wederom aan inhoud wint!