Voor je het weet…

Veel nieuws valt er vandaag niet te melden. In die zin dat de verwachtingen omtrent het nieuws niet voldoen aan de verwachtingen die straks te verwachten zijn. Wanneer de regering weer terug is van het welverdiende reces, de recessie voorlopig nog even van de baan is en de prognoses iedere keer weer overeenkomen wat economen hadden verwacht: namelijk een geringe terugval, hetgeen de beursberichten iedere keer opnieuw van een andere kleur weten te voorzien.

Wanneer heerlijk helder H er steeds voor zorgt dat het glas groen blijft, kan het niet anders dan dat die kleur groen opvalt tussen al die rode cijfers. Tenslotte is het komkommertijd en verwacht ik niet dat gele komkommers het op termijn zullen maken. In voor iets nieuws, in voor iets anders? Dat blijft de vraag en zolang er geen aanbod is, zal de tijd doorgaan met te verstrijken. Waar strijk en zet een gevleugeld gezegde is, is het veelal aan de strijkbout die daar een antwoord op weet te geven. Waardoor de deur voor wederom de nodige flauwekul weer geopend is, gelijk het Sesam ervoor kan zorgen dat de grot van Alibaba verborgen schatten openbaart.

En over schatten gesproken: er zijn veel liefhebbers die met een detectieapparaat op velden te vinden zijn, in de hoop een verroeste kogel dan wel die pot met goud aan het einde van de regenboog aan de aarde te ontrukken. Ik bedoel maar, hoe veel sprookjes zijn er nog te verwachten, hoeveel mensen zorgen ervoor dat het investeren wat als een worst wordt voorgehouden, de dalende rentevergoeding weten te verschalken? En wat kan Jeroen gaan doen om alsnog over de nodige pegels te kunnen gaan beschikken in die caroussel van vele miljarden? Wat zal het huidige kabinet ons straks op de derde dinsdag in september voor een poot weten uit te draaien?!

Dat de belastingen wederom omhoog zullen gaan, dat het verdelen van die pot ten koste gaat van bezuinigingen elders, dat de gepensioneerden er rekening mee dienen te houden dat hun inkomen verder zal gaan dalen en dat de rekenmeesters op een wonderbaarlijke wijze in staat zijn geweest om die verantwoording op de bordjes van bepaalde ambtenaren te schuiven?! En dat alles onder de noemer van een hete zomer, de gaskraan die dichter wordt gedraaid en de huizen in Groningen voorlopig alleen maar in waarde zullen dalen, gelijk ook de aarde daar in staat is om voor een beving zorg te gaan dragen.

Ach, het is een augustus nog even en we koersen op de herfst af, waardoor de perikelen van het najaar wederom van zich zal laten horen. Wat stormen die bomen van hun laatste bladeren verlossen, de aanloop naar de feesten in december en voor je het weet…