Breda deel 3: staketsels.

Het heeft veel weg van een onuitputtelijke bron, maar… dan beperk ik het vandaag enkel tot stellages. Staketsels desnoods, alhoewel van een staketsel nauwelijks sprake kan zijn. Want wij kwamen voor het fotogeweld en keken verbaasd naar de beelden die ons werden voorgeschoteld tot het moment waarop mijn oog op de ophanging viel.

Stellages die na te zijn opgebouwd, hun plicht vervullen en op een ander moment spoorloos zijn verdwenen. Geen idee van de lieden die zich hiermee bezig hebben gehouden, naamloze mensen die niet veel beter wisten dan de orders die zij kregen na te volgen en op een ander moment wederom in de anonimiteit hun afbraakmoment zullen gaan beleven. Waarop die stellage voor een andere klus zal worden ingezet.

Het is juist die anonimiteit die ik zichtbaar ga maken op een dag als vandaag, waarbij de weergoden de overhand hebben en ik iet veel meer heb te doen dan wat huishoudelijke klussen (het fenomeen van stof zuigen is mij totaal niet onbekend, laat staan dat ik door deze bijdrage het oog richt, zonder de al eerder genoemde waarschuwing te laten passeren. Deel 3 dus van Breda om vervolgens…