BUURMAN & boze BUURMAN

Een boze buurman die niet eens een buurman is. ‘Als ik weet wie dat gedaan heeft, geef ik hem een ram voor zijn kop!’ Dreigende taal van die buurman die geen buurman is, de ex van de buurvrouw die zich ook al niet geliefd heeft gemaakt, door haar dreigende taal, haar hondjes die te pas en veelal te onpas van zich laten horen, met veel geluid haar tuin weten te vinden en in het verleden de buurt meerdere malen op stelten hebben weten te zetten.

Die de dood van een bij ons logerend konijn op hun geweten hebben, waar wij de aangeboden pakjes aan haar adres niet in ontvangst zullen gaan nemen, wanneer zij uitbundig lacht de stem van een heks naar voren brengt en die ik, wanneer zich die gelegenheid voordoet, zorgvuldig mijd…

Zo een buurvrouw die haar vroegere man met een bepaalde regelmaat de mantel uitveegt, waar wij dan weer ongewild getuige van zijn. Soms moet je het treffen en vaak tref je het niet. Verhuizen is geen optie, daar wij de eerste bewoners van dit toenmalige nieuwe huis zijn en voorlopig ook nog wel zullen blijven. En dat alleen maar vanwege het feit dat er waarschijnlijk andere buurmannen zijn geweest die ervoor hebben gezorgd dat de steeg weer wat meer toegankelijk is geworden door de jungle die zich ontwikkelde te snoeien, de bladeren voor haar poort hebben gelegd en niet de moeite hebben genomen hen hiervan in kennis te stellen, dan wel hebben nagelaten om hen van dit snoeien op de hoogte te stellen.

Gelukkig is hier geen rijdende rechter aan te pas gekomen, laat staan dat er een uitspraak kan worden gedaan omtrent het ongemak dat menig steegloper heeft ondervonden. Dat is wat anders dan de beelden die vandaag dit ongenoegen zullen gaan illustreren: Graffiti. Ook iets waar menigeen zich aan stoort, maar wanneer je je ogen goed de kost geeft, kan een bepaalde kunstzinnige uitingsvorm niet worden ontkend.

Eerlijk gezegd zit ik te wachten op een mogelijke onverlaat die haar grauwe betonnen muur ook van iets kleurrijks gaat voorzien. Dan kan het groen dat welig tiert, vervangen worden door de kunst uit een spuitbus…