Charem

‘Tis niet te groot en ook niet te klein. Het geeft vaak geen pas maar komt te onpas naar voren. Te dik en te dun, te veel en te weinig, te kort en te klein, te hoog en te laag een stuk in je kraag wanneer je het mij vraag’.

Maar je vraagt mij dit niet tot mijn grote verdriet dus hobbel ik maar verder op de weg die ik vandaag ben ingeslagen. Iets met bio dat tot een soort van pap heeft geleid, waar paprika in stukken in terug te vinden valt de salami er niet eens zoveel toe doet, de uien slonken en de champignons mede door die pulp tot een enigszins onaangenaam geheel zijn geklonken. Om over het recept verder maar te zwijgen: het was geenszins macaroni met salami en daar overheen biologische jonge kaas.


Je kunt er bijkans een straat mee gaan plaveien en wanneer dit gebeurt, dan is dit waarlijk geen ramp. Hoewel, de pasta van de afgelopen hamsterperiode zal daar waarschijnlijk wel een rol in gaan spelen, buiten het feit dat de laatste opdracht van het fotocafe van dit jaar eten betreft. En daar kan ik dan weer op gaan anticiperen, hoewel de andere opdracht nog steeds onderweg is.


Een raar jaar als je het mij vraagt, een jaar waarin de creativiteit van de docenten tot het uiterste is opgerekt en zij er alles aan gedaan hebben om toch voor een zekere garantie garant te blijven staan. Van bevrijding naar op slot, van wachten naar een perspectief, van een landschap naar het blauw en wanneer iemand de neiging heeft gehad om groen dan wel geel uit te gaan slaan, was er een rookgordijn dat Ton bepaald niet in verlegenheid heeft gebracht. Het was niet te hoog (vogelperspectief) noch te laag (kikkerperspectief), niet te veel van het goede maar ook niet te weinig, niet een dag dan wel een nachtritme dat roet in het eten strooide, de merries bleven op stal en de hengsten hadden niet veel meer te doen dan te wachten tot het donker werd.

Maar… er gloort licht aan de einder, Jan is bezig met het fotojaarboek, de cirkels kennen straks een eind en ik maak me op om op een ander moment van de opdracht kennis te gaan nemen. Maar voor vandaag neem ik een voorschot, iets wat te maken heeft met eten en dat recept kan, wat mij betreft zonder biologische charem op een ander moment herhaald gaat worden!

Charem, waardoor spontaan een onbekend woord is geboren! Charme komt enigszins in de buurt, maar ook dat verdient de nodige ?????????