curieus, vicieus, serieus!

Curieus. Buitengewoon bijzonder. Althans zo zou ik het willen omschrijven wanneer er sprake is van een buitengewone bijzonderheid. Nu is iedere dag al gewoon bijzonder, ware het niet dat het tegenwoordig nog buitengewoon bijzonder is, gezien de omstandigheden waaronder wij zijn komen te verkeren. En wanneer de omstandigheden waaronder deze bijzonder buitengewone bijzonderheden worden gecontinueerd, wordt het onvoorstelbaar buitengewoon bijzonder.

Waardoor het gegeven van vandaag wederom in het oog springt, gewoon omdat ik cirkelvormig aan het denken ben geslagen. En van cirkelvormig denken ben ik mij bewust wanneer ik buitengewoon bijzonder aan het schrijven ben. En wanneer ik het schrijven staak, geen bericht de ether instuur wordt het wat mij betreft, wederom curieus. Vicieus als het ware, ware het niet dat ik juist vandaag ben begonnen met curieus. Rieus en niet direct een reus van een verhaal, hooguit een manier om mijn frustratie weer eens een uitgang te kunnen gaan bieden. Want ik ben nog steeds in afwachting van een pakket van ene Simon die het in zijn kop haalt om mij al ruim een maand in het ongewisse te laten omtrent een bestelling (en een betaling!) van wat posters ten aanzien van circussen. Een waar sujet, waarbij ik hooguit het overgemaakte bedrag op mijn buik kan gaan schrijven.

En toch houd ik vast een vertrouwen, hoewel wantrouwen om de hoek staat te gluren. En dan dat andere. Een cirkelgang waarbij ik het genoegen heb om voor de afsluiting zorg te gaan dragen. Nu heb ik een achtergrond gebaseerd op zorg maar wanneer mij dit teveel wordt, maak ik me zorgen omtrent mijn stress tolerantie drempel. Voor je het weet zit ik bij een huisarts om een volgende lading pillen op te halen om mijn seniorenlijf nog eens te gaan verwennen met wat discutabele middelen die drugs gerelateerd zouden kunnen zijn.

Drogerend aan de ene en verzwakkend aan de andere kant. Ach, ben weer even bezig met niets bijzonders, met niets buitengewoons maar hooguit met wat curieus, neem mij echter vandaag absoluut niet serieus!