Van HIER naar ginder …

Van hier naar ginder is vaak beduidend verder dan van hinder naar gier. Waardoor de toon is gezet en ik weer eens lekker bezig ga met het verkopen van onzin, gezien het zinnige dat zich de afgelopen tijd heeft voorgedaan en nog steeds voordoet. Eenrichtingsverkeer in de Langestraat, terrassen die omkleedt worden met doorlatende zichtbare hekken, een tafeltje van twee dat maximaal vier gasten kan gaan herbergen en de bediening die zich opmaakt om de hapjes en de mogelijke drankjes met behulp van pizzabordenstokken aan de gasten te overhandigen.


Waar voorheen steenovens van de gedeegde en gedoogde pizza’s de oven werden ingeschoven, zijn het nu de langgerekte stokken met een rond eind met daarop glazen met mogelijk alcoholische versnaperingen. Ik bedoel maar, hoe omschrijf ik dat wat in Happy Italy zo gewoon was en wat straks voldoet aan die anderhalve meter.


De glazenwasser die contact heeft met een bewoner in een verzorgingshuis en zijn ladder tegen betaling aanbiedt aan een verontrust familielid die op deze manier contact probeert te krijgen met de moeder dan wel oma die aan verregaande dementie lijdt. Van hot naar daar van links naar rechtdoor en dan een sluiproute nemen om toch aan die mogelijke blokkades te ontsnappen. De grenzen grenzeloos bewogen, de slagbomen die omhoog staan en de mensen die zich wederom proberen zich te verpozen ende vermaecken.

Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de schillen en de dozen achter voor de schillenboer die reeds lang uit het straatbeeld is verdwenen. Nu zijn het groene kliko bakken die de mensheid erop attenderen dat ook Groente, Fruit en Tuinafval tot de resten gaan behoren en compost daar de aangewezen weg toe is. Zo’n verhaal dus vandaag opdat ik morgen weer eens mijn zicht laat schijnen over het blik dat ik ben toegedaan!