Gedonder

Eigenlijk zit het merendeel van de burgers met ‘iets’ in de maag. Is het geen corona, dan is het wel overgewicht, en wanneer hier geen sprake van is kan het zijn dat thuiswerken lang niet zo fijn is als het wordt voorgesteld. Om een boodschap te doen helpt vaak een knoop in de maag en wanneer een ander zich niets aantrekt van het nieuwe normaal, doet de een verschrikt een pas op zij. Of een pas op de plaats en de centjes gaan tellen, kom ik wel uit of ga ik het rood opnieuw kleuren. Want waar je geen geld krijgt op je spaargeld zijn de kredietverstrekkers niet zo beroerd als de vlag hiervoor uithangt.

Tegen de tien procent om je alsnog een poot uit te kunnen draaien, en dan te bedenken dat we aan de vooravond staan van een wereldwijde recessie. Straten die leegstand bieden, te huur en te koop en gerenommeerde merken die uit het straatbeeld verdwenen zijn. Met name dan die ‘klere’ zaken waar kleding tegen spectaculaire prijzen te koop waren. Let wel van de ene sale in de volgende, van herfst naar winter en voorjaar naar zomer, alles was iedere keer wederom in de sale. En nu is het alle sails bij gaan zetten en kan er geen sprake meer zijn van een sale.

Nog even en ik ontvang mijn vakantiegeld, geld dat gekoppeld is aan mijn AOW en vakantiegeld dat ik van mijn pensioenfonds (het ABP denkt met u mee en deelt het geheel in twee…) maar dat is natuurlijk korte termijn denken. Op de lange termijn hoopt men alsnog de inflatie te kunnen gaan vergoeden, maar ook dat heeft veel weg van een self fulfilling prophecy. Waarbij de wereld gebaat is en de mens het onderspit kan gaan delven.

Toch weten verslaggevers iedere dag opnieuw de krant te vullen, trekt de AEX zich niets aan van rood dan wel groen, wijkt het gevaar uit het Oosten en wordt verondersteld dat India het nieuwe geld gaat dragen, terwijl het Midden Oosten er alles aan gelegen is om straks een horde van toeristen te gaan ontvangen in hun Snow World. Wordt het cruisen aan banden gelegd en zullen de mensen die op hetzelfde geslacht vallen wederom gaan kruisen. Waardoor de orde van de dag en het gedonder in de nacht wederom doorgang kan gaan vinden…