de BALLEN!

Of een ander er weinig ‘de ballen van snapt’, behoeft dit keer geen betoog! Zolang ik in staat blijk te zijn of zelf te twijfelen aan mijn verstandelijke vermogens en ik de zin van zijn van zen weet te onderscheiden, zolang zal het duren voor er sprake is van enige inhoud ten aanzien van de woorden die mij ter beschikking staan. Beter dat deze mij ter beschikking staan dan dat ik ter beschikking van de staat dan wel regering wordt gesteld. Want ook daar twijfel ik geregeld aan de geestelijke vermogens…


Hetgeen niet weg neemt dat het eerste CO2 overleg wederom heeft plaatsgevonden en dat ik eindelijk met de bus Alkmaar stad heb mogen helpen veilig te maken. Geen handhaver gezien, geen politieauto met gillende sirene en navenant zwaailicht kunnen ontdekken, hooguit de bussen van Connexxion die wederom hun vertrouwde diesel aan de verontreinigde atmosfeer hebben toegevoegd. Waardoor de CO2 uitstoot zich buiten ons gezichtskader heeft voorgedaan. En natuurlijk de flappentap aangesproken op het laatste ING kantoor dat Alkmaar nog rijk is. Want dat flappengeld zal wel weer een goede bestemming gaan krijgen, in die zin dat de geluiden die de Mitsubishi luidruchtig kenbaar maakt, van een mogelijke stille omgang kunnen worden voorzien.
Januari 2010, nog even wennen en de wereld blijkt niet stil te staan sinds het verscheiden van Jules. Dat deze nog steeds doordraait, daar is zijn dochter Ary nog steeds getuige van. Waarmee de toon is gezet en ik de trend weet te volgen, gelijk ik in het verleden een trendvolger ben geweest. Althans, wanneer de overheid goede redenen had om het ambtenarenkorps weer eens met wat minder meer te gaan belonen. Overleg om te komen tot een inzicht dat ertoe doet.


Gelijk Frederiek mij weer wist te behagen met een volgend circus gerelateerd object: een Ravensburger puzzle waar Liva nog te klein voor is en Opa zich niet schaamt voor het feit dat hij daarmee verguld is. Enfin, als eerder gesteld de toon is wederom gezet, dat ik met de volgende aflevering van mijn al jarenlange Obsessief Gecompliceerde Stoornis doordraaf, dat de neuroot in mij nog steeds niet is gedoofd en dat het Spaanse Graan de as van de vulkaan heeft doorstaan, dat neemt niet weg dat de brandhaarden in de wereld wederom zullen gaan oplaaien. Is het niet in een land Down Under, zou IJsland een regen kunnen gaan bijdragen!