Jetje & Grutje / PIN & POEN

PIN & POEN gaven hem van… Jetje. Nu is Jetje een verkleinwoord van Jetten en wanneer je het hebt over alle Grutjes heb je het uitsluitend over Rutte. Vrijgezellige types die er alles aan gelegen is om het landsbelang zo helder mogelijk te dienen. De een wat linkser van het midden, de ander idem maar dan wat meer van rechts. De deelbaarheidsfactor laten zij geregeld in het midden.


Daar hebben PIN & POEN weinig last van gezien de deelbaarheidsfactor die als uitgangspunt dient bij hun overleg, het welbekende CO2.
De een kiest voor het bruin, de ander voor het wit, de een met en de ander zonder alcohol en de cappucino staat haaks op het zwart van de andere koffiie. Geen woord van strijd, geen woord van nijd hooguit is het wederom bijzonder dat de een met een enveloppe de al eerder bekende inhoud overhandigt, terwijl de ander wederom met een nieuw project is gestart. Aanvullend aan elkaar en zeker niet in het eerder genoemde landsbelang timmeren zij bescheiden aan de weg. Kees staat voor PIN en ik sta voor Wik, die het liefst de papieren uit zijn portemonnee ziet verdwijnen, opdat op een ander moment het overgebleven geld alsnog verdwijnt. Aan in andermens ogen, parafernalia. Hetgeen niet alleen duidt op een zeer beperkte smaak, maar toch die voldoening geeft wanneer anderen met zijn specifiek interesses aan de loop gaan.

Dan komt Frederiek in beeld en wordt helder en zichtbaar waar de clown zich mee weet te vermaken.
Het is dan ook vermaak waarmee ik anderen probeer mij te volgen op een pad dat niet altijd even helder is. En wanneer ik de behoefte gevoel om mijn onverantwoorde uitspattingen in een ander licht te gaan plaatsen…