De trein der vertraging vervangen door de tram

De trein der vertraging. Maar dat is de titel van een boek van Johan Daisne. Een boek dat intrigeert door het surrealistische karakter waarvan de afloop geenszins doet vermoeden hoe de vertraging (slacht)offers maakt. Wat deze woorden een betekenis geven voor het beeld dat ik vandaag vertoon? Niets, edoch wanneer de stoomtram in Medemblik onder stoom gereed staat om wederom naar Hoorn te vertrekken, de wind aanwakkert en de hemel grauw kleurt, kan het niet anders dan dat wij een deel van de West Friese Omringdijk blijven verkennen. Ik bedoel maar, het zijn wat woorden die het beeld van vandaag illustreren. En wanneer je bedenkt dat wij gisteren van een Taise maaltijd hebben genoten, waarbij de rode pepers duidelijk aanwezig waren, de smaakpapillen aan alle kanten weer gestreeld zijn, houd ik het voor vandaag gezien! En dat Kaeskoppenstad dit jaar aan mij voorbijgaat, heeft simpelweg te maken met het gegeven dat ik in mijn huidige toestand nog niet in staat ben om mij daar te vermaken.

Maar er komen zeker andere tijden!