Derde geloven…

Hij doet ook iets in vissen. Guppies met name en ik heb al maanden de indruk dat ik constant achter zijn net heb gevist. Tot vandaag. De man heeft uiteindelijk het bedrag dat ik had betaald teruggestort. Onder de noemer DIVERSE. Inclusief die 10 eurocenten die ik als herinnering aan hem heb doen toekomen. Het gaat dan ook om het principe: ‘eerst zien dan geloven’. En dat principe is vandaag bewaarheid.


Een kwestie van een lange adem, het kluitje dat hij van plan was aan mij te doen toekomen dan wel de meldingen die ik geregeld aan Marktplaats heb laten weten, het aan de ene kant over mijn kant laten gaan en aan de andere kant toch maar weer van me te laten horen, mijn berichten die hem van mijn ongunstige blik dan wel kijk probeerden te overtuigen, het maakt allemaal niets uit de man bleef in gebreke en wist niet veel meer te doen dan de nodige toezeggingen zo kort mogelijk in zijn antwoorden naar voren te brengen.
Was op de post, ging na het weekend op de post, laat niets van zich horen, spreek in op zijn antwoordapparaat, spreek nogmaals in op zijn apparaat en wanneer ik bijkans de moed opgeef, komt daar dat nadere bericht. Maar niet eerder dan dat ik hem mijn bankgegevens heb toegestuurd, melding maak van dat verhoogde bedrag en hij zowaar het totaal aan mij doet toekomen. Zo beleef je nog eens wat, wanneer je je te buiten gaat aan het goede vertrouwen dat je hebt in de mensheid, dat ervoor zorgt dat je nog eens wat met de ander kunt beleven en wanneer alles dan uiteindelijk als koek en ei zijn beslag krijgt, resten slechts hartige pannenkoeken die met een zweem van zoet aan een broodje doen denken…

SIMONS is zijn naam en met guppies in de aanbieding kan hij die ambulance die hij nog heeft wat mij betreft op zijn buik gaan schrijven!