Dilemma 5 (het spinnencomplex)

De ‘Twin Sisters’ en het spinnencomplex.
Zou de aanhef kunnen zijn van een verhaal dat niet verder uit de doeken wordt gedaan, want het gaat namelijk om die doeken. Schilderijen desnoods met de nodige variabelen. En waar een kerk in Stompetoren zich mag verheugen op een expositie, vlucht menig spin bij gebrek aan een kat de gordijnen in. Om slechts enige webben te laten hangen, waar geen vlieg in te vinden valt. De deuren open dit weekend en veelal de deuren dicht, waarschijnlijk ook een gevolg van dat niet zichtbare monster dat ervoor zorgt dat ook mondkapjes ternauwernood nog te vinden dan wel te kopen zijn…

De Schermer Kunstroute 2020 dat alles uit de kast heeft weten te halen en waar menig kunstenaar eindelijk de mogelijkheid wordt geboden om zijn of haar werken aan de goegemeente te kunnen laten zien. Met een fietsroute, met plekken waar verschillende vormen van kunst zichtbaar zijn, de kunstenaar aanwezig is om mogelijk een toelichting te geven op het werk dat toonbaar is en waar het prijskaartje een minder beduidende rol in kan gaan spelen.
Want ook zij hebben voor het merendeel geen inkomsten kunnen genereren, maar mogelijk meer tijd kunnen besteden om een andere weg in te slaan. En waar de een stelt dat ‘alles’ al eens een keer eerder is gedaan, bewijst Pauline Bakker met haar unieke en verrassende combinaties van schilderkunst met kleine beeldjes in een losjes gebaseerd op de Stijl(volle) achtergrond van hout, dat ook Piet Mondriaan haar ergens van ver weg haar mogelijk die weg heeft gewezen. Maar dit laatste komt geheel en al voor mijn rekening!

Pauline Bakker met haar Pietjo!
Katinka Krijgsman met een eerste eitje.


En Katinka Krijgsman dan? Ik heb en had het toch over de Twin Sisters en wil naast de PIETJO’s van Pauline ook haar vandaag een plekje geven, hoewel het beeld dat hierbij vergezeld gaat doet denken aan de twijfel die zich bij haar voordeed en de weifel waarmee haar werken toch op een aansprekende wijze tussen de webben een plaats hebben gevonden. Ook nu maak ik weer een keuze, wederom geplaatst voor een dilemma, maar een gebakken eitje… is bepaald niet op zoek naar een appel!

Enige PIETJO’s