Dingen van de DAG

Het zijn tekens van leven! Jan heeft drie omleidingen doorstaan en waarschijnlijk is er ook nog een klep bijgesteld. Bruno verkeert nog in blakende gezondheid in Zuid Amerika en ik heb vergeefs op een bericht van hem gewacht, maar ook daar is sinds vandaag verandering in gekomen. Ergens is een weg die naar het eindpunt leidt en waar dat precies zal zijn, ik heb eerlijk gezegd nog geen idee.

Dat het Chinese virus daar opeens opdoemt, daar kan nog geen sprake van zijn, terwijl Europa te maken krijgt met een uitbreiding van dit gevaar. Kees heeft mij uitgenodigd om deel te nemen aan een initiatief dat nog in de kinderschoenen staat en Liva zwaait heel lieflijk naar haar opa op instignatie van haar moeder, de lente aldaar valt niet te vergelijken met de gure wind dan wel de regen die dit klimaat aan zee doet denken, waar elders het landklimaat andere eisen aan het klimaat stelt.

Moeder Corry heeft steeds minder te vertellen en als zij wat vertelt is het veelal een herhaling van het voorafgaande. En voor de rest: Ria heeft nog steeds pijn is het links niet dan is het rechts wel, het blauw kleurt steeds minder en waar liggen niet helpt is het de paracetamol die verlichting biedt. En wat er verder te vermelden is zijn de peanuts waar ik geregeld over struikel en de voornemens die steeds langer op zich laten wachten. Goed bedoelt in zekere zin, alleen wanneer het boek lokt geef ik onmiddellijk aan de vraag toe. Ik bedoel maar, op welke wijze ik mijn dagen weet te vullen edoch wanneer Klaas roept, geef ik me direct over aan Vaak. Zal wel wat te maken hebben met die ene voornaam die ik aan mijn grootvader zaliger te danken heb…


Tussendoor instructies hoe ik me de aankomende tijd dien te gaan bedruipen, de was, de doekjes en het toilet waar ik spaarzaam gebruik van zal gaan maken, het verschonen van het beddengoed dan wel de was die aan een droogrek in de wind komt te hangen, het zijn zo van die dingen waar ik me nu nog geen zorgen om maak. De vraag of ik mijn tijd wel zal kunnen invullen en de uitnodiging van Moeder Corry om bij haar te komen eten terwijl zij aan het koken gaat.

Maar dat zit er helaas niet meer in, zij dient genoegen te nemen met soep en dat wat haar door tafeltje dekje wordt verstrekt, waarbij het overgrote deel voornamelijk in de kliko verdwijnt. En dat bezwaart me enigszins. Dingen van de dag die ervoor zorgen dat juist die dagelijkse dingen even in de aandacht komen te staan.