Waarschijnlijk.

Wanneer je lang genoeg wacht, komen er ongetwijfeld andere tijden. Waarin rampspoed en voorspoed elkaar weten af te wisselen, wanneer politici plaatsmaken voor andere politici en waarin dooddoeners nog steeds zo vanzelfsprekend zijn als de huidige dooddoeners zich voordoen. Wat dat betreft is er weinig nieuws onder de zon, hoewel de zon het de laatste tijd flink laat afweten in tegenstelling tot de wind die nog steeds van zich laat horen. Tegenstrijdig heden in tegenstelling tot het huidige heden plaatsmaken voor volkomen heden. Wanneer gister heden vandaag de toekomst gaan bepalen en de overvloed zal gaan afnemen en daardoor plaats biedt aan deemoedig heden.


Stel ik me voor in het nu van vandaag. Jan heeft de operatie doorstaan, borstkas open en na geruime tijd weer dicht, zal nog wel een tijd gaan duren voor de wond en alles wat daarmee gepaard is gegaan er weer voor gaat zorgen dat ook hij weer over kan gaan tot de orden van de dag, Terwijl Kris vandaag weer een jaar aan zijn totalen heeft weten te koppelen, waardoor de toon van vandaag is gezet en ik het genoegen heb gehad om onder de niet aanwezige wol een belangrijk deel van de dag heb weten door te brengen. Uit solidariteit met Ria die op de bak aan het herstellen is van de val die zich veertien dagen geleden heeft voorgedaan…


Nog even en zij gaat de reis naar verweggistan ondernemen en zal zich drie weken lang met Vincent, Marlies en Liva daar gaan doorbrengen, Met paardjes op de manege, met eten wat verantwoord is en met genieten van elkaar, terwijl ik hier de rust in dit huis hogelijk zal gaan bewaren. Hoewel, drie weken alleen is bepaald geen sinecure te weten dat het huishouden wat ik dan ga voeren waarschijnlijk tot het meest basale zal worden teruggebracht.

Wat wassen, wat drogen, wat eten en wat koken, wat zuigen en wat doen, op welke wijze kan ik anders omgaan met de poen die daarvoor in aanmerking komt. Want het geld is vandaag wederom verschenen, geen weer om boodschappen te doen en de voorraad ingevroren voedsel is vast toereikend genoeg om van die maaltijd te genieten. Regeren blijft nu eenmaal een kwestie van vooruitzien en als ik zo voor me uitkijk… heb ik dan waarschijnlijk ook tijd om wat anders te gaan doen!