Dit & Dat

Als je dit doet of dat je dat doet, het maakt geen flikker uit. Als je maar wat doet, dan komt het vaak wel voor elkaar. Wachten tot het later wordt, je voornemens in daden weet om te zetten, die boodschap doet of besluit om er geen boodschap van te nemen, die Jehova te wijzen op het belang van zijn in het kader van jezelf, dan wel die oude dame naar de overkant van de straat te helpen, de grijze bak buiten te zetten en je met het scheiden van afval bezig te houden, ik noem maar een aantal dwarsstraten die het levenspeil en daardoor het zijn de goede kant op te wijzen. En waar wijzen het geheel weten te onderbouwen dor met wetenschappelijk bewijs de vloer aan te vegen, zij vangen aan met de wereld te verbeteren. Tis natuurlijk niet niks, dat Museo Articulado van de hand van Joost. En dan doel ik op Swarte, waar ik vandaag een aantal meesterwerkjes van heb binnengekregen.
Via marktplaats en het feit dat deze aanschaf binnen mijn begroting viel, daar valt weinig over te zeggen. Uit 1989 en daaromtrent, waarbij het hout ervoor zorgt dat er toch een lijntje valt te ontdekken naar het hiernamaals. Een kist met een houten omslag, karton dat is hergebruikt, de zeefdrukken die het geheel op een ander plan weet te zetten en nog een extraatje vanwege mijn verjaardag van Rob. Een onbekende Rob die al jarenlang op marktplaats terug te vinden is. Een verjaarscadeau uit eigen zak en het feit dat de boterham nog steeds kan worden belegd… dus maakt het wel een flikker uit dat ik dit doe en daardoor dat nalaat. Waar ik de dag mee begon en waar mijn vreugde omtrent het uitpakken mij voor een verrassing heeft gezet. Zo eenvoudig kan het leven zijn van een simpele verzamelaar en de wetenschap dat er nog veel meer verborgen schatten op zolder te vinden zijn, noem het en mogelijk weet ik een antwoord te formuleren.
Dus vandaag maar wat beelden van vorm en iets omtrent de inhoud, een naslagwerk van het werk van eerder genoemde Joost, ook al 1989 opdat de tijd van toen nu voor en over het voetlicht treedt. 30 jaar geleden en niet eens in kennelijke staat van ontbinding betekent simpelweg dat de vorige bezitter(s) er niet alleen zuinig op zijn geweest, maar ook nog eens zorgvuldig mee wisten om te gaan. Waar nabestaanden mogelijk geen weet van hebben gehad en ten einde raad met marktplaats in contact zijn gekomen, ben ik voor vandaag een gelukkig man. De wetenschap echter dat daardoor de fysieke hoeveelheid in dit huis wederom is toegenomen…


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl