Weing veelvuldig

Wat weerhoudt mij om vandaag geen bericht op wikswegen te droppen” Dat het de zesde van de vijfde 2019 is, dat de maandag voor een groot deel reeds is geleden, dat het stofzuigen heeft geresulteerd in een enkel overgebleven rozijn, dat het een genoegen is geweest dat de dag zo’n voorspoedig verloop heeft gehad of het feit dat ik niet alleen was op deez’ dag. Maar wat te denken van de volgende illustere figuren: George Clooney, Tony Blair, Gerrit Zalm, Wik Pijper, Rudolph Valentino en ‘Der Sigmund’ Freud uitvinder van ‘eet meer freut…’ Hij zal wel fruit bedoeld hebben, maar alle zielenknijpers na hem hebben niet alleen een goed belegde boterham met scharreleieren beleg, maar ook nog eens het genoegen om als psychoanalyticus aan de weg te timmeren om mindfulness tegen de leegheid van het bestaan te kunnen gaan vullen.
En dat valt van mijn zijn nu eenmaal niet meer te verwachten, voor zover ik mij ooit in de geest van de ander heb proberen te verplaatsen. En dan nog een koninklijk kind in Engeland, het gegeven dat Queen meer ponden heeft dan de Queen, hetgeen tot een zeker ongemak zou kunnen leiden. Waardoor de Brexit zo goed als geen gevaar meer zal gaan leiden. Hoewel mei als May iets delen, zou het mij niet verbazen wanneer Tony wederom zijn opwachting komt maken. Om over Gerrit maar te zwijgen, die is zijn voormalige dubbeltjes en kwartjes aan het tellen en komt tot de ontdekking dat die zilveren guldens met de beeltenis van Juliana niet veel meer opbrengen dan de zilverprijs die ook nog eens fluctueert.
Neen, dan die gouden tientjes met hangend haar die voor vele euro’s van eigenaar verwisselen. Had ik er daar nog maar een paar van, dan had ik die ouwe sok eerst hersteld. Breien en haken en voor je het weet, weet een hacker jouw wachtwoord te kraken. En zie je zomaar verschillende getallen van je rekening verdwijnen, de hoop dat de loterij dit bedrag zal gaan aanvullen op voorhand uitgesloten. Goed dat je 18 jaar dient te zijn om je met dit soort zaken bezig te houden, gelijk het illegaal nuttigen van een drankje ervoor zorgt dat je adrenalinegehalte op voorhand stijgt. Zo eenvoudig kan het zijn en kijk ik uit naar mijn drankje dat ik met mijn bloedverdunners zal gaan innemen. Een wijze die ietwat haaks staat op mijn huidige levensstijl, maar ook daar weet ik eervol van te genieten. Zo’n dag waarop weinig veelvuldig mag…