Doe maar gewoon…

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’ Een uitspraak uit mijn verleden waar tegenwoordig geen malloot nog een boodschap aan heeft. Als je niet weet wat je met je leven dient aan te vangen, van gekkigheid niet weet wat te doen maak je een filmpje, post dit en voor je het weet wordt je overstelpt door volgers die hun duimen omhoog steken. Alsof de wereld niet voldoende door gekken wordt geregeerd.laat staan dat er mensen zijn die net beter weten te doen dan aanhanger te gaan worden.

De Rattenvanger van Hamelen is er niets bij en het principe van de zwaan die kleeft zorgt voor een wereldwijde polonaise. Waarin marsmuziek in de vorm van werken van Wagner mensen op het verkeerde been weet te zetten… Tromgeroffel en paukenslagen terwijl de vaandels tevoorschijn worden getoverd. En waar de wereld ooit aan vlijt ten onder ging was in het verleden op mijn rapport te lezen wat voor cijfer ik kreeg voor vlijt en gedrag. Waarbij de Lagere school zich ook nog eens opvoedkundig met het leerling zijn bezig hield. Kom daar nog eens om!

Tegenwoordig wordt ook dit deel door de ouders uit besteed en zijn het uit de hand gelopen ‘stekeligheden’ die een deel van de couranten naar voren brengt. Landjepik kan dus niet meer en een keukenmes kan door de inborst tot een steekincident uit de hand gaan lopen. Waardoor de man die op zondag het vlees snijdt met zijn handen in het haar als een kip zonder kop verdwaasd in die keuken rondloopt.

Zo eenvoudig kan het zijn en zo waakzaam zijn wij tegenwoordig omtrent een virus dat als een pandemie de wereld in toom weet te houden. En waar ooit de Spaanse griep huishield, de Mexicaanse veel minder levens eiste is momenteel ieder geval wat duidt op griepachtige verschijnselen direct gedoemd om te spreken over verhoogde waakzaamheid. ‘Doe maar gewoon’ is achterhaald en wanneer je voldoende gekkigheid tentoon spreidt loop je de kans dat je wordt omschreven als een ‘verward’ persoon, waarbij direct de hulpdiensten klaar staan om je mee te nemen, hoewel…