Doodgewoon maandag!

Dat het vandaag weer ‘gewoon’ maandag is, doet mij niet alleen deugd, maar zorgt er ook voor dat het een doodgewone doordeweekse maandag is. Nu is dit niet helemaal waar, daar ik op deze doordeweekse maandag met Martin op stap ga en geen idee heb waar wij terecht zullen gaan komen. Iets met de Westfriese Omringdijk en te weten dat deze dijk ruim honderd kilometer lang is en zich door het landschap heeft weten heen te worstelen, een tijd geleden is aangelegd en niet alleen de Noordzee maar ook de Zuiderzee moest tegenhouden, kan het haast niet anders dan dat Medemblik niet alleen onze blik zal weten te verruimen, maar ook nog eens garant komt te staan voor verschillende beelden die in de loop der tijd wel weer een plekje zullen gaan krijgen. Activiteiten dus die garant kunnen gaan staan voor de nodige berichten die ervoor zorgen dat ook in de loop van deze week nog de nodige ontWIKkelingen naar voren komen.

Beelden dus en berichten. Geen hoogdravende literatuur, meer nog een aangename bezigheid die mij dit keer niet alleen van de straat weten te houden, maar mogelijk ook nog een bezoek aan een museum zullen gaan brengen. Hoewel dat op een maandag veelal uitgesloten schijnt te zijnā€¦
Opperdoes waar die mooie ronde aardappeltjes naar boven worden gehaald, de stoomtram Hoorn Medemblik door het landschap dwaalt en waar het voormalig Provinciaal Ziekenhuis ooit een bestemming heeft gevonden, waar uitsluitend heren werden verpoosd. Krankzinnigen voor zover dat toereikend was met hun toenmalige eigentijdse beslommeringen. Maar ook dat is verleden tijd en ook daar heeft die dijk zijn opwachting gemaakt. Waardoor dit bericht ook alweer door de tijd wordt achterhaald.

Dus doe ik het vandaag maar weer met wat beelden van (eer)gisteren, opdat morgen wellicht die andere beelden naar voren komen.

en zowaar…