West Fries en om ring

KRABBENDAM, of all places! Nou ja, je moet toch ergens beginnen en de wetenschap dat Martin absoluut geen mensen fotografeert, is juist een uitdaging voor mij om het wel te doen.

Fotografie is nu eenmaal een kunst en wanneer de WestFriese Omringdijk dit keer de uitdaging is, kan ik er haast niet omheen. ook hij mag weleens in het zonnetje komen te staan en dat wij een dag met elkaar op pad zijn geweest, er ook nog sprake was dat in Medemblik zowaar een stoomtram op ons stond te wachten, het weer daar enigszins te wensen overliet waardoor de foto’s duidelijk de zon ontbeerden, neemt niet weg dat ook kasteel Radboud zich op onze komst mocht verheugen. Afgesloten wegen waren voor een deel ons deel, maar de navigator bracht uitkomst.

En juist door die afgesloten wegen kwamen we op paden terecht, waar wij geen idee van hadden. Een Amerikaanse windmolen die water naar boven vijzelde, een stoommuseum dat op maandag gesloten is om vervolgens weer een deel van die dijk tot ons te nemen.

In Hoorn dit keer niet de Hoofdtoren voor ogen gehad, maar vervolgens langs het theater gereden waar die vermaledijde dijk zicht bood op een volgende dijk die een deel van het Markermeer vertegenwoordigt. En ook daar was het wolkendek voor een belangrijk deel grauw, waardoor je toch een foto kreeg die wat betreft de kleuren vooral veel zwart/wit tonen laten zien. Ook dat kon de pret niet drukken en toen wij via een volgende omleiding voor de spoorbomen moesten wachten, reed de tram voorbij. Dat beeld kwam gisteren al naar voren, voor vandaag gaat het om het eerste deel van een impressie.

Want het zijn nu eenmaal niet veel meer dan impressies die zich voordoen, waarbij de couleur locale zich laat vertegenwoordigen door een grote hoeveelheid koeien in een weiland dat aan die dijk gelegen is.

Waar het verder in de aankomende dagen op uitdraait, eerlijk gezegd nog geen idee!