drie rondjes bloembak

Achter elkaar drie rondjes rond het bloemperk in de druilerige regen, een olifant en een zwarte beer gedresseerd, de wereld ondersteboven en op z’n kop gezet, het vluchten gelaten voor wat het is namelijk het vege lijf gaan redden, de natuurbranden geblust door mijn straal urine in de bosjes te gieten, daf te laten weten dat wat mij betreft DAF kan blijven, VDL een volgende hoeveelheid elektriese bussen uit China laten assembleren, de MINI in een MAXI verandert, de ooievaar en de lepelaar van hun nesten heb beroofd en dat alles doordrenkt met spuitwater waar een vorm van koolzuur als lachgas voor vele verrukte kleuren weet zorg te dragen.


En dat alles onder het mom dat de dag die ik mocht plukken, het gisteren weer eens volledig af liet weten. Wassen dit keer niet van belang was, mijn oefeningen zich kenmerkten door een gebrek niet alleen aan energie maar ook nog eens door pijnscheuten en Martin niet te beroerd was om een lamp te vervangen en dit zonder ‘hals und beinbruch’ voor elkaar heeft weten te brengen, Ria op jacht ging naar een ouderwetse gloeilamp en het licht dat van zich laat weten wanneer de duisternis zich van de avond meester maakt, wederom de hal in een stralend schijnsel weet te zetten, waardoor het spiegelbeeld dat zich in diezelfde hal voordoet mij even vertelt dat ik zo oud ben als ik mezelf in dat beeld ontwaar.


Waarmee wederom de toon is gezet, mijn wereld zich steeds meer verkleint en het de vraag blijft of het sprankelende van mijn geest zich op termijn nogmaals zal gaan manifesteren. En ik vruchteloos op jacht ga naar plaatjes die dit geheel nog van enige kleur weten te voorzien, beperkt als ik ben in het SD kaartje dat te vinden is in mijn Kanon, waar ik geenszins Grolsch mee bedoel en dat een Canon zich nu eenmaal anders voordoet dan de Canyons die elders te vinden zijn… Maar niet getreurd want ook aan deze dag komt wel weer een einde en wie niemand ontmoet hoeft niet bang te zijn voor het feit dat dat een ander goed doet. ofwel ik steek de draak met een gezegd of ben op voorhand de draad van dit verhaal uit het oog verloren, hetgeen betekent dat ik naast Praxis, Karwij en Gamma (van de nail) mogelijk op termijn ook nog een afspraak moet gaan maken met Hans, Pearle, Good Vision dan wel dat Specsavers ook op mijn komst staan te wachten, maar zolang er geen asfalt te bekennen valt, zal ik mij over hobbelige stoeptegels met mijn ROL-la-TOR hooguit om dat bloemperkje heen weten te bewegen!