Een evenwicht met INZICHT!

‘ALS ANGST JE LAAT LIJDEN, PROBEER DAN CONTACT TE VERMIJDEN!’


Een tegenhanger om ervoor te zorgen dat er toch een evenwicht ontstaat. Niet dat deze kreet veel zal gaan uithalen, maar niet bekend maakt immers onbemind. En wanneer op beminnen momenteel een verbod staat (die anderhalve meter tussenruimte!) kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om hen die aan angst lijden, in de drup van het geheel in de koude wind te laten staan. Want het is momenteel balanceren op het slappe koord, hetgeen het circus op dit moment niet kan aanbieden.


Hoewel, zijn er nog wel circussen in Nederland? Boltini is een naam uit de vergetelheid, Strassburger kennen de meesten niet om over Mikkenie maar te zwijgen. En ook Herman Renz is in de vaart der volkeren ten onder gegaan. Niet dat dit er iets toedoet, maar mijn belangstelling voor het circus in het algemeen, Krone en Pinder in het bijzonder, houd ik op modellen gebied nog steeds nauwlettend in de gaten hoe Billy Smart het doet.

En Carre dan? Het circustheater in Scheveningen? Ten dele: die richten zich meer op de musicals, maar ook die staan tegenwoordig met lege zalen, lege handen en de deuren dicht! En waar DWDD zich opmaakt om afscheid te nemen, Waylon de zaal weet te ontroeren doet Andre van Duin daar nog een schepje bovenop. Bandparodist in de beginne, gevierd komiek en humorist tegenwoordig.

Daar kan de tragiek van de komiek van Freek niet tegenop. Maar het zal mij niet verbazen wanneer juist de Hoop van Neerland ook Express nog in dat programma zijn opwachting komt maken… Ik hoop dat dit derde deel op de eerste dag van de lente ervoor kan gaan zorgen dat we toch een beetje opgewekt kijken naar dat wat de beeldbuis ons vanavond voor gaat schotelen.

Dat Heel Holland Bakt de kookkunsten van een ander probeert te overtreffen, dat… kan ervoor zorgen dat het uiteindelijk resultaat niet te vreten is. Juist dan ontstaat het probleem: wat anders te gaan eten dan dat bekende (zoet)houtje om op te gaan bijten?!