Een Kroon in zicht.

De wereld staat in brand! Code geel wordt code rood door een virus dat om zich heen grijpt. Hele bevolkingsgroepen worden gedwongen om hun steden leeg te laten lopen, mondkapjes zijn uitverkocht en hoesten laat staan niezen wordt op voor hand ontraden. En beurzen raken in een vrije val, miljarden verdampen en door een inreisverbod vanuit Europa naar Amerika, wordt er minder beslag gelegd op het CO2 gehalte van de buren. Er is echter een uitzondering: het Verenigd Koninkrijk dat zich hard maakt voor een zachte Brexit krijgt nog steeds toestemming om elders in de wereld te landen. Waarbij de ene blonde kuif de andere blonde kuif vergeet om elkaar een hand te reiken. Want voor je het weet…


Een deurknop is een deurgreep en een greep naar de macht doet andere landen sidderen. Olie duikt omlaag en de prijzen aan de pomp komen met enige vertraging de benzineslurpers ten goede. Miljardairs maken zich niet druk om die ettelijke miljarden die zij nu hebben uitstaan, banken waarschuwen voor een mogelijk nakende recessie en Hoekstra is er alles aan gelegen om niet meer voor Sinterklaas te gaan spelen. Met zoveel Zwarte Pieten kaarten in de hand, is hij de schrik voor het ganse land, laat staan dat de Belastingdienst het nog steeds niet leuker kan blijven maken. Er dient nu eenmaal een gebeten hond in het hondenhok aanwezig te blijven en waar Grappendael zijn deel opeist, is het Dekker gelukt om Mona van het toetje af te halen.


Want wie eenmaal van het zoete heeft gesnoept, kan het bittere veel beter gaan verdragen, nadat het zuur van Jan Peter ervoor gezorgd heeft dat de daken in Groningen aardgasbestendig zijn gemaakt, opdat de beving de beroering die door dit alles naar voren komt, de pas kan worden afgesneden. Maar volgens Mark maakt Frank de dienst uit en ook Yen heeft het met de dag steeds moeilijker. De Lira laat zich niet verleiden en waar een Verenigd Euro door FRANKfurt de les laat lezen, daar komt een Kroon in zicht!