Een pleister…

Met de staart tussen de benen, stonden ze te drogen op het afdruiprek. De koude douche was overweldigend, ze konden niet veel meer doen. Vleugellam en ook van de scheidsrechter ontbrak elk spoor. Gelukkig had een video de beelden vastgelegd en was het verder niet veel meer dan de wonden te likken.

En dan te bedenken dat bier en bitterballen waren ingeleverd om vervangen te worden door gezond voedsel. Of liever gezegd: verantwoord biologische producten waarbij de vleesvervangers een hoofdrol speelden. Waar ik het natuurlijk over heb is het tafelvoetbalspel waar doorgaans met de nodige vechtlust weer gespeeld in de kantine. En waar de poppetjes een verandering hadden ondergaan: gezichten en uitdossingen in regenboogkleuren.

Een schrale troost maakte zich van Louis van Gaal meester.

En waar de generaal in zijn tijd hoogtij vierde, heeft hij ervoor gezorgd dat ook het Koningshuis gespaard bleef voor een vliegreis naar Quatar. Huilen deden ze niet in Zuid Amerika, waar het lachen in Nederland was vergaan. En ook het kabinet werd op die manier een afgang bespaard. Waardoor de woorden van Cruyff weer opgang deden. Iets wat sprak over een nadeel of zoiets. En waardoor het mogelijk werd om al die oranje slingers weer voor een aantal jaren in de kast te deponeren. Uit de kast en in de kast, van vuurwerk geen sprake meer is waardoor ik de kans krijg om mijn blik op oneindig te zetten.

als pleister…

Waar geen Weghorst meer aan de paal kwam.

… op de wonden!