Hennen…

Ze bestaan! Maar meestal in je verbeelding. Hebben de neiging om uit een doosje tevoorschijn te komen en zien er niet tegenop om op je schouder mee te liften. Houden je zaken voor die er niet om liegen, steken de draak met je en gaan, als ze even de gelegenheid krijgen, met je aan de loop. Verschijnen in vele gedaantes, hebben de neiging om je op een dwaalspoor te zetten en draaien er de hand niet voor om, om jou in verlegenheid te brengen. Zijn onverklaarbaar, onvoorspelbaar en zorgen ervoor dat wanneer je denkt dat ze verdwenen zijn, om uit dat eerder genoemde doosje weer tevoorschijn te komen. En schijten veelal op de grote hoop.

Want ook hoop gaat vaak gepaard met verwachtingen die dan weer gelogenstraft worden. Spelen met jou, zoals jij in het verleden soms met vuur speelde. Verkeren niet zichtbaar altijd in je buurt en maken er vaak een potje van! Waar ik het over heb? De duvel. En dan dit keer niet dat Belgische biertje, ook goed te pruimen, maar de DUIVEL die ook in ons te vinden valt. Want we zijn dan wel voor de duvel niet bang, maar doen het wel in onze broek wanneer dat moment zich voordoet. We herbergen dat kwade genius te allen tijde, schromen niet om deze in te roepen wanneer we een kwalijk spelletje spelen. Er zijn hij duivels, maar ook zij duivels en om het geheel compleet te maken ook non-binaire duivels. Hennen als het ware als hunnen gekwalificeerd en voorzien van een die dan wel een diens. Want ook de duivel gaat met de tijd mee. Een wonderlijk verhaal?

Ach, ook ik ben de beroerdste niet en wanneer ik wakker ben geworden met het nummer ‘He is the devil in disguise’, maak ik er voor mijn plezier een she devil van!