Prik(keltjes).

Alles ineen! Laveren tussen Scylla en Charybdis. De een een draaikolk en de ander een monster. Zeskoppig in de vorm van hondenkoppen. Mythologisch wel te verstaan en ook de mythologie van toen laat zich naar de huidige tijd vertalen. Neem nu bijvoorbeeld het gedoe rondom het maken van excuses. Waarbij belangen op dit moment een bijzondere rol gaan spelen. Een Minister met een noodgang zich naar elders spoedt, en vertegenwoordigers zich gereedmaken om zoveel mogelijk profijt uit de huidige situatie te halen.
Waarbij gesproken wordt over zaken die grondwettelijk niet geheel juist kunnen zijn, maar figuurlijk de zaken op de spits kunnen gaan drijven. En waarbij genoegdoening zich laat vertalen in een zak met geld.

Schulden worden vereffend en er een debat ontstaat dat doet denken aan dat eerder genoemde mythologische verhaal. Toen trof het Odysseus, nu treft het MARK en in zijn voetspoor SIGRID. En waar de bemanning van Odysseus werd verslonden, maken nu leden van het kabinet zich op om met die excuses naar voren te komen. Maar Weerwind dan weer niet. Om het geheel nog wat troebeler te maken. Belangen dus, waar ook Brussel momenteel mee te maken heeft. Parlementsleden die de schijn van corruptie hebben gekregen, waar Qatar een rol in schijnt te spelen en waar de zorgen omtrent alles wat zich aan crises voordoet, de zon wat laat verbleken.
Dat de zon schijnt doet in ieder geval de lucht helder blauw kleuren. Dat de temperatuur doet denken aan de nakende winter, meteorologisch gezien waarschijnlijk ook van toepassing is en dat 21 december ook simpelweg een datum is. En tussendoor zien we afbeeldingen tevoorschijn komen die menigeen het water in de mond laten stromen alleen de portemonnee niet in staat is om van al deze lekkernijen te gaan genieten. Het een nog luxer dan het andere, afbeeldingen die er niet om liegen, en prijzen die desondanks navenant zijn. Een pondje paling voor 16,99 en waar de aanbiedingen voor de Hollandse garnalen nog even op zich laten wachten. Want ook dat hoort bij de Kerst: het in stand houden van tradities.


Wat bijvoorbeeld te denken van mijn garnalencocktail, waarbij zowaar drank aan te pas komt. Waarbij mayonaise een rol speelt en ik niet schroom om wat scheutig met Whiskey in de weer te gaan. Maar… er komt momenteel een maar aan te pas, te weten dat driekwart van de familie in een nogal deplorabele toestand is komen te verkeren. Ziek, griep, zwak, misselijk, hoesten en proesten laten van zich horen en ik ben nog in staat om mezelf overeind te kunnen houden.


Zou die griepprik dan toch hebben geholpen?!

En als je niet weet wat je met die poen kan doen…

Spreek(t) voor zich!