Verrassend!

Het is altijd weer verrassend wat ik onderweg tegenkom. Op weg naar de Mare om een brief te posten, geld te gaan halen bij zijn gele flappentap om dan te ontdekken dat men stoeptegels heeft behangen met velerlei portretten. Jong en oud, kinderen en volwassenen, met bril en zonder en dat geheel in zwart/wit.

Want voor de kleur dienen anderen te dienen. De oliebollenkraam die nog dicht is, de AC tion die zich mag verheugen op voldoende volk, de decemberzegels in de aanbieding en Post NL die volgend jaar de prijzen maar weer gaat verhogen. Een parfumeriewinkel die goede zaken doet, boeken niet zijn aan te slepen en de winter die zichtbaar aanwezig is. Krabben van ruiten, wit uitgeslagen daken en ook de kachel die van wanten weet. Hoewel van kachels nauwelijks nog sprake is. CV en radiatoren en vooral veel wollen dekens. Dat moet ook wel met een aantal graden lager. Van overheidswege geadviseerd en daar houden we ons dan maar aan. terwijl diezelfde overheid niet schroomt om vele potjes te breken. Er eigenlijk een potje van maakt en alle zeilen bij moet zetten om nog enigszins betrouwbaar over te komen. Weerwind die last heeft van tegenwind, Kaag die de plassen heeft verlaten en excuses in een boodschappentas met zich meebrengt.

Die kun je nog steeds om een boodschap ergens naar toe gaan sturen. Mogelijk met velerlei aanbiedingen die zonder bonuskaart te verwezenlijken zijn. En om het geheel te completeren: wat te denken van snert, zuurkool met worst of een uitgestreken boterham.


Om maar iets anders naar voren te brengen!