Een verhaal dat zichzelf verhaalt

Verrassend als je bedenkt: hoe bedenk je het. Dat het zo zou kunnen zijn en wanneer dit zo is, sta ik enigszins verstomd met mijn tanden te klapperen. Figuurlijk gesproken dus, want ik weet mij in te houden. Maar wat ik vandaag te melden heb is het volgende: ‘er was/is eens een fotograaf en die kiekte plaatjes’. Maar… die fotograaf ontdekte ‘plekjes van plezier’ en besloot die plaatjes met anderen te gaan delen. En wat er toen gebeurde: anderen gingen met zijn foto’s aan de loop en schreven er gedichten bij. En die gedichten halen vandaag dit blog. En dat de beelden met die teksten een lang en gelukkig leven gingen delen, dat… verhaal verhaal ik morgen. Dat gaat om ‘Tante Truus’, een verzetsheldin dat mogelijk nog dit jaar dan wel begin volgend jaar…

Adrie Oudejans
Anneke Goddijn