En dan is er….

Om kwart over zes begint de dag dit keer. Niet dat de zon van zich laat horen, maar de bouwplaats heeft dit keer recht om in het zonnetje te worden gezet, opdat om half zeven de medewerkers hun arbeid kunnen aanvangen. En waar de een aan de zorgen van de medewerkers van deze afdeling worden toevertrouwd, is het een kwestie van de nieuwbouw die voor een voortgang zorg dienen te gaan dragen. 2021 is niet zomaar een getal maar een streefdatum en onderwijl gaat het een letterlijk naast het ander door. Dat neemt niet weg dat de verandering van gisteren (u eet allen beneden) ook vandaag van toepassing is, waardoor de mobiele eenheid zich met een lift die het nodige lawaai veroorzaakt aangeeft nog steeds in staat te zijn om van verdieping te veranderen.

Maar niet eerder dan dat ik gebruik heb mogen maken van een douche gezeten in een douchestoel die ook de nodige decennia heeft doorstaan. Maar schoonheid gaat nu eenmaal gepaard met afzien, en wanneer ik in mijn yoghurtbroek, een zwart t-shirt en mijn volwaardig bruine vest gepikt en gedreven de eerste vijftig meter van die gang heb afgelegd, staat mij niet alleen een eitje te wachten, maar ook nog eens een jongedame die niet te beroerd is om mijn voorkeur op een dienblad te schikken, omdat de invulling van de voorkeurslijst niet verschenen is.

Waardoor ik ter plekke kan besluiten om een suikerbrood, een witte boterham, een tweetal plakken oude kaas, een cracker met smeerkaas en een beschuit die mij uit mijn stonde haalde rijkelijk te gaan voorzien van (room)boter en pure hagelslag van de Ruyter. Om het geheel af te blussen met een kopje koffie (niet in een kartonnen bekertje dit keer), een glaasje chocolademelk extra gekoeld en een beker halfvolle melk die nog te wachten staat tot het moment waarop mijn keelgat zich zal gaan openen. Want wat erin gaat, moet er op een ander moment weer uit en het plassen in een urinaal vergt de nodige voorbereidingen. En dan… dan is er koffie!

In dat kartonnen bekertje waarbij de volgende omschrijvingen een rol kunnen gaan spelen: Americano, cafe au lait, black coffee, cappuccino, latte macchiato, espresso en om ook de earl grey liefhebbers tegemoet te komen: pure tea, tea en vooruit dan ook maar mokka, ristretto en hot chocolate.