ver VAL

Altijd wel oog gehad voor een zeker verval, Niet alleen wanneer ik mijn lichaam op dit moment in ogenschouw neem, maar meer gericht op de omgevingen waar ik ooit mocht verkeren. Niet alleen beperkt tot Nederland, ook Duitsland, Belgie, Griekenland, Engeland en Polen mochten zich daarop verheugen. Maar wanneer door omstandigheden de wereld waarin ik momenteel verkeer de nodige beperking oplevert, is het welhaast aandoenlijk dat een canvasdoek ook met de tijd is meegegaan, laat staan dat de ronde tafeltjes ook sporen van uitputting vertonen en dat wat doorgaat als huiskamer niet bepaald uitnodigt om daar in een stoel plaats te gaan nemen. Fauteuil is mogelijk een andere omschrijving, een crapeau niet van toepassing en waar mogelijk de nog aanwezige bilrestanten zich mogen verheugen op een zachte ontvangst, kan het niet anders zijn dan dat mijn huidige mobiele stoel er alles aan gelegen is om mijn zitten zo aangenaam mogelijk te maken.

huis(elijke) kamer

Wedijveren in ongekende zin en waar de vraagbaak ten aanzien van mijn huidige omstandigheden door Iris wordt weergegeven, is het mij een raadsel dat ik ook nog eens door….

Maar dat is dan weer een ander verhaal, wanneer de ene rapportage spontaan wordt opgenomen in die van een ander en voor ik het goed en wel besef, wordt ik ook nog eens verdacht van geheugenverlies. Waarbij ik mijn gangbare grapjes ten aanzien van Alzheimer en APK rustig kan gaan schrappen, hoewel…