FLATTULEUS!

FLATTULEUS DOOR DE TONDEUS! De haarsnijder kan er niet genoeg van krijgen, door iedereen over diezelfde kam te scheren. Voorwas, HOOFDWAS en een aai over de kale schedel is een genoegen dat hij zichzelf absoluut niet onthoudt. Geen gepiel met een bloempot, een zigzaggie over de achterkant, de kuif recht omhoog en het matje in de kraag, kaal gaat die schedel, KAAL, KAAL KAAL!


Met huis-, tuin- en keukengerei komt de ander aan haar trekken en wee de dame die zich overgeeft aan haar partner wanneer die de schaar erin zet. Het leed valt niet te overzien en het zal nog tijden duren voor er weer sprake is van een verantwoorde coupe. Geen kleur erin want de zon komt barmhartig aan haar trekken.
Pas de Soleill en wanneer er meewarig wordt gekeken, gaat de teleurstelling schuil achter een simpele zonnebril met als merkteken Prada. ‘Quand le Soleil dit bonjour au Montagne’, speelt zacht op de achtergrond.

Wanneer de kapsalons weer opengaan, zal menig coupe corona dienen te wachten tot er weer voldoende haargroei is ontstaan. En wat er dan niet allemaal is bespaard, het varken knort van tevredenheid en menigeen weet straks van gekkigheid niet wat hij met zijn poen moet doen. Behalve dan de ZZP’er, de personen die afhankelijk zijn van de bijstand, de ondernemer die zijn stenen als pensioen ziet verdampen, de huisjesmelker die overweegt om de huren niet te verlagen en de dominostenen die achter elkaar omvallen. Geen spel dat op dit moment hoog op de spelletjesfavorietenlijst te vinden valt en ook die puzzelstukjes, weer een aantal kwijt en de witte vlekken nemen toe, het onrustig slapen viert voor menigeen hoogtij en waar er wat te vieren valt, ook dat valt tegen.


Veertig jaar bij elkaar, weer een ander cijfer vanaf je geboortejaar, ik noem het maar. Het vakantiegevoel is heel ver weg en om nu voor de vierde keer het huis weer te gaan zuigen, maar weer een boodschap doen om de spreiding te vermijden, een tandarts bezoek stond vandaag op mijn programma alsook een uitnodiging om bij Kees en Marijke van hun koffie in hun riante appartement te kunnen gaan genieten, dat maakt de eenvoud zo bijzonder.

En wanneer Marijke die tondeuse hanteert en Kees dit als een onschuldig schaap ondergaat, zowaar het bracht mij op dit bericht en ach, ook ik knijp nu geregeld een oogje DICHT!