Freudiaans DOOR EEN SIMPELE vergissing!

‘Voor!’ roept zij en steekt haar hand op, waar ze ’tegen’ bedoelt. ‘Voor’, denkt zij wanneer meer dan 200 geloofsgenoten het Godshuis betreden, of zou ze dan ’tegen’ hebben gezegd?! Geen foutje waar haar partij zich achter kan verschuilen, het CU staat immers garant voor de waarden die gebukt gaan onder het geloof dat zij aanhangen. Geen straf die hen wacht wanneer zij in het aanschijn van de Heer hun opwachting aan de poort van Petrus zullen gaan maken. Niet rechts noch links, maar stomweg rechtdoor. ‘Ik denk dat hier de hoop vader van de gedachte was.’ De moeder laat zich aborteren, wanneer Asscher aanleiding ziet om te gaan schamperen: ‘hoop is de vader van de gedachte, maar hoop is geen strategie.’
Geniet meer van Freud, wanneer het Fruit dreigt te gaan rotten, wanneer sprake is van een vergissing. Freudiaans niet waar, maar voor de geletterden onder ons is dit een open kerkdeur waarbij de hand wordt geschud en het mondkapje is verdwenen.

En wanneer dit niet voldoende is, gebruik dan je ‘GEZOND VERSTAND’. ‘Dit kan het best verkocht worden naast de Fabeltjeskrant’, stelt de Minister van Binnenlandse zaken, ‘maar niet tussen medische literatuur!’ Het kwam haar op flinke kritiek te staan van iemand die lid is van de PVV, door te stellen dat wat in dit blad staat misschien wel onzin is, maar volgens het Kamerlid geldt dat net zo goed voor andere bladen. Daar heb je geen Prive voor nodig, laat staan dat je Vriendin aanstoot neemt aan het feit dat je niet meer wordt ‘geliked.’


Of dat we naar de Maan gaan, omdat daar ijswater is ontdekt, waardoor je borrel van klonten kan worden voorzien. De rookpaal een laadpaal wordt, of dat een leider van een politieke partij ongenode gasten op ziekenbezoek krijgt, wanneer hem door een positieve uitslag en daardoor in quarantaine, een voedselpakket wordt aangeboden. Dit wordt als ‘intimidatie verpakt in een aardig gebaar’ omschreven. ‘Onacceptabel!’, de stellige conclusie.

En dan heb ik het nog niet over het gegeven dat er een enorm koraalrif is ontdekt, 25 testlocaties voor sneltesten, dat de loonsverhoging in de zorg toch niet doorgaat, dat ‘1 (een) procentje erbij al 560 miljoen kost, ofwel 32,50 per Nederlander’, dat die bonusregeling voor zzp-zorghelden waarschijnlijk op hun buik te schrijven valt, dat applaus niet lonend schijnt te zijn, dat een vorm van willekeur niet uit te sluiten valt en dat de toestand in de wereld absoluut niet onder controle is.