(g)1fout

We noemden het ‘lulletjespap’, waarschijnlijk een niet terechte benaming van dit voedsel. ’s Ochtends was mijn moeder naar de slager geweest om afsnijdsel te kopen, een flinke ui werd aan dit geheel toegevoegd en wanneer er nog wat kaas over was, werd dit over de maaltijd geraspt en de smaak was… overweldigend. Geen toevoegingen, geen E nummers konden dit gerecht in al zijn eenvoud bederven. En waar later de tomaten bij zijn gekomen, ik durf dit niet meer te weten en al zou ik het weten: dan zou ik het stomweg weer zo snel mogelijk vergeten.


Het is dan ook zaterdag, de scholen zijn uit en het weekend gaat beginnen. De ene week is het die zaterdag ‘lessiesdag’ waarbij je rap van te voren je voorkeur kenbaar dient te maken (opgebakken zuurkool met brood heeft immer mijn voorkeur), spek gaat er ook goed in en mijn vader opteert voor kaantjes, stijf van het vet op een simpele boterham. Later krijgt hij last van zijn vaten maar dat is in die tijd niet aan de orde. Dat hij rookt (Arsenal gehaald bij Leen Hagenaar in de Langestraat die steeds met een dikke sigaar achter de toonbank staat) ook dat is niet ‘im frage.’
Het is de tijd van de wederopbouw, dat er jaren aan vooraf zijn gegaan dat de overheid aandrong op ‘bestedingsbeperking’ dat is allemaal aan mij voorbij gegaan tot… nu vanavond.


Want ik heb genoten van mijn ‘lulletjespap!’ Elleboogjes die momenteel helemaal in zijn gekoppeld aan een pasta van mijn buurvrouw, wat partjes van La Vache qie rit ( een koe die zich doodlacht) zonder conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen, en ziehier een gerecht dat er in deze tijd toe doet. Zacht romige smeerkaas in de vorm van 8 puntjes. Daar draait het vandaag in mijn leven om, nadat ik uitgebreid met anderen mijn wederwarigheden heb mogen delen.Wederwarigheden dan wel wetenswaardigheden, dan wel wederwarrigheden, het is en blijft een kwestie van hoe je tegen de huidige situatie aankijkt en wat eenvoud in deze kan doen dan wel betekenen.

Elleboogjes dus van een huis wat zich kenmerkt door het volgende: DE BESTE 1 Gefeliciteerd! u heeft DE BESTE keuze gemaakt, want goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Dit product bewijst het! En hoe mijn maaltijd er nu uitziet…